Skip to content

Gemeente en Belastingdienst werken nauwer samen

Redactie
19 maart 2013 | 7:11

Advertentie

Gemeente en Belastingdienst ondertekenen convenant Horizontaal ToezichtMet het ondertekenen van het convenant “Horizontaal Toezicht” onderstrepen de gemeente Nederweert en de Belastingdienst de goede samenwerking en het wederzijds vertrouwen in elkaar. Het convenant is de opmaat voor horizontaal toezicht.

Het nieuwe handhavingsbeleid gaat uit van begrip, transparantie en wederzijds vertrouwen tussen Belastingdienst en belastingplichtige. Het omvat meer dan alleen het voldoen aan wet- en regelgeving. De belastingplichtige moet in staat zijn om te laten zien dat de organisatie controle heeft over haar fiscale processen en relevante fiscale risico’s. In ruil daarvoor verschuift de aanpak van de Belastingdienst van reactief (met belastingcontroles over oude jaren) naar proactief, om vooraf gezamenlijk de relevante fiscale risico’s te benaderen.

Wat levert het op?

Horizontaal toezicht past bij organisaties die openheid van zaken geven, de Belastingdienst garandeert een snelle afhandeling van vragen, verzoeken en aangiftes te doen. Andere voordelen zijn meer en eerder zekerheid over het verleden, meer mogelijkheden om fiscale kwesties vooraf af te stemmen en minder administratieve lasten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie