Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Winterse taferelen houden aan in Nederweert, dus wellicht het laatste winterpotje voorlopig…
Koolvis met een winterpotje
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 25 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 4 stukken koolvis
- paneermeel
- halve spitskool
- 8 geschilde aardappelen
- 250 gr champignons
- 1 kleine ui
- 3 eieren
- scheutje koffiemelk
- peterselie
- nootmuskaat
- Keltisch zeezout
Wijnsuggestie Alex Storms
Selection Chardonnay / Pinot Gris 2011
Herkomst: Szaraz Feherbor Hongarije
Korte beschrijving: Een droge, levendige en krachtige wijn. De smaak is fruitig en heeft de aroma’s in zich van de Pinot Gris, en tegelijk de authenticiteit van de Chardonnay. Aan te bevelen als aperitief, bij schaaldieren, gekookte of gebakken vis en witvleessoorten. De maker van deze wijn, Akos Kamcsay, werd tijdens de Wine and Spirits Fair in Londen zowel in 1997 als in 1999 uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar. Een pareltje uit een nauwelijks bekend gebied tegen uiterst vriendelijke prijzen!
Hoe maak je het
De gesneden spitskool en de geschilde aardappelen net onder water zetten en gaar koken. De vis schoon spoelen en in de paneermeel leggen. Hierna rustig in de olijf- of walnootolie bakken. De eieren samen met de koffiemelk, peper en Keltisch zeezout mengen en hiervan rustig een omelet bakken. Champignons met de gesnipperde ui bakken. Giet het water uit de pan en stamp de spitskool met de aardappels, voeg er nootmuskaat aan toe. Vervolgens meng je dit met de champignons en ui. De omelet snijd je in kleine reepjes en voeg deze toe aan het geheel. Leg vervolgens de vis hierboven op. Dit geheel is ook lekker met een verse salade. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst