Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Het is Pasen, tijd voor eieren en …
Doospelse konijnenhaasjes
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 20 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 12 konijnenhaasjes
- 12 lapjes bacon
- 2 peren
- 150 gr rozijnen
- Nederweerter koffielikeur
- 8 cl Doospels Dubbel bier
- 12 gedroogde zwarte pruimen
- 5 eetl Limburgse apelstroop
- 100 gr roomboter
- versgehakte peterselie
Wijnsuggestie Alex Storms
Chateau Saint Genes 2008
Herkomst: 1eres cotes de blay (Bordeaux) Frankrijk
Kenmerkend is de smaak van gekonfituurd zwart fruit afgewisseld met zachte kruidigheid. Gul en zacht in de mond. 92% Merlot, 8 % Cabernet Sauvignon. Leeftijd wijnstokken plm 30 jaar! Aardige bijkomstigheid van deze opkomende ster is dat Robert Parker de aanpak van Michel Rolland revolutionair noemt en dat dit vooral tot uitdrukking komt in de jaargang 2008. Medailles: Goud Parijs en tijdens mondiale proeverij in Brussel Zilver. Prijs per fles 6,95.
Hoe maak je het
Snijd de peren met schil en maak er partjes van. Wel de zwarte pruimen en de rozijnen in de Nederweerter koffielikeur. Bestrooi de konijnenhaasjes met peper en Keltisch zeezout rol ze in de bacon en bak ze ongeveer 5 minuten in hete boter.
Halveer het vuur en voeg de perenpartjes toe. Voeg de zwarte pruimen toe. Zet het vuur klein en voeg de appelstroop toe. Goed doorroeren. Daarna het Doospels dubbel erbij en het vuur kan weer hoog gezet worden tot het aan de kook is. Garneer de konijnenhaasjes met peterselie. Dit gerecht is lekker met verse asperges! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst