Skip to content

Snuffelstage Hulpboswachter voor kinderen bij De Pelen

Redactie
11 april 2013 | 8:00

Advertentie

Snuffelstage hulpboswachterWat wil je worden als je groot bent? Brandweerman, politieagent, burgemeester  of … boswachter? Voor kinderen die dromen van een carrière bij Staatsbosbeheer is er op zondag 14 april een Snuffelstage Hulpboswachter in De Groote Peel. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders en staat onder begeleiding van een Peelgids.  Er start een tocht om 11.00 en om 14.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief dierenpin voor de kinderen. Opgave is gewenst op: depelen@staatsbosbeheer.nl of via: 0495 – 641 497.

 Snuffelstage: “Oren, ogen en neus goed de kost geven”

Boswachter word je niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen! Vooral heel veel naar buiten gaan en je oren, ogen en neus goed de kost geven. Dat is namelijk de beste manier om er achter te komen welke planten en dieren er in een gebied voorkomen.  Zo is de boswachter van Nationaal Park De Groote Peel zijn carrière ook begonnen. Als je hem vraagt waar hij het meest over de natuur heeft geleerd, dan zegt hij altijd: ‘natuurkennis krijg je vooral door goed te kijken, te luisteren en vooral .. zelf te ontdekken!’

Meer informatie in onze agenda en op de website van de groote Peel

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie