Skip to content

Benefietconcert voor Alpe d’Huzes Nederweert

Redactie
12 april 2013 | 16:10

Advertentie

Benefietconcert voor Alpe d’Huzes NederweertOp vrijdag 17 mei vindt in zaal Centraal in Nederweert een knallend benefietconcert plaats voor de actie Alpe d’Huzes. Er zijn optredens van Scarlet Rose, Back Down South, Freestroke én 21 Boeket Blues met in de gelederen burgemeester Henk Evers. Kaarten voor de avond kosten € 5,- per persoon. De opbrengst van de avond komt ten goede aan de actie Alpe d’Huzes. Aanvang: 20.00 uur.

Een vijftiental medewerkers van de gemeente Nederweert fietst op 5 juni de Alpe d’Huez op voor het goede doel. “Een hoge berg maar in vergelijking met kanker slechts een molshoop”, aldus burgemeester Evers. Nederweert is een gemeente met een rijke popcultuur. Een aantal bands stapt op 17 mei belangeloos het podium op om de actie te steunen. Daarnaast is er een aantal sponsoren dat belangeloos meewerkt aan de avond. Burgemeester Evers, zelf een muziekliefhebber, treedt op met zijn band 21 Boeket Blues.

Back Down SouthBack Down South is opgericht in 2010 en daarmee de jongste band van de avond. De groep speelt alternative/pop/rock. Dat is niet vreemd als je weet dat de muzikanten beïnvloed zijn door bands als Kings of Leon, Go Back to the Zoo, Editors en Coldplay. In oktober 2012 bracht Back Down South hun eerste demo uit ‘Dancing The Hempen Jig’. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een singel.

Scarlet RoseScarlet Rose bestaat sinds 2007. De band wordt gevormd door zangeres Evy Schouten, Tom Strijbos op gitaar, Patricia Bax op gitaar, Rick Heuvelmans op drums en Jasper van de Kerkhof op bas. De set bestaat voornamelijk uit covers waaronder Guns ‘n’ Roses, Anouk, Nickelback, Led Zeppelin en AC/DC. De band staat met passie op het podium.

FreestrokeFreestroke is een vierkoppige rockformatie met een eigen sound en stijl. Soms subtiel, dan weer stevig rockend, maar altijd vol variatie en melodieus. Geïnspireerd door bands als Pearl Jam, Bløf, Live, Racoon, en Foo Fighters heeft Freestroke een herkenbare sound weten te creëren met een zeer eigen karakter. De band speelde o.a. in De Effenaar, O13, Paradiso én Bospop. Bezoekers aan het benefietconcert kunnen zich opmaken van een aantal dampende optredens want Freestroke speelt tijdens de ombouwpauzes.

21Boeket Blues21Boeket Blues Band ziet in 2003 het levenslicht als gitarist Peter Schulz en (burgemeester) Henk Evers hun krachten bundelen. De bandnaam verwijst naar de locatie van de eerste repetitieruimte, Boeket 21 in Nederweert. In tien jaar maakten tal van bekende en minder bekende muzikanten deel uit van 21Boeket Blues Band. Hoogtepunten waren o.a. de optredens in een overvolle en bloedhete Stadschouwburg van Sittard en het optreden op het prestigieuze Moulin Blues Festival. Wie op 17 mei allemaal op het podium staan is nog een verrassing, maar dat the blues zal klinken staat vast. De 21Boeket Blues Band, dat is wat het is: “As blue as Blues can be.”

Kaarten
Kaarten voor het benefietconcert zijn in de voorverkoop te reserveren via www.Breezyconcerts.nl. Deurverkoop indien voorradig. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. Meer informatie over het concert is ook te vinden op www.alpedhuzesnederweert.nl. Het benefietconcert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Breezyconcerts, Zaal Centraal, Drukkerij van Deursen, Kessels Audio & Video en Eric Kusters Artwork.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie