Skip to content

Recept: Rode citroenpasta

12 april 2013 | 10:03

Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

De zomer is op komst…

Rode citroenpasta

Rode citroenpasta
Personen 4
Bereidingstijd 20 minutes
Gerecht Hoofdgerecht
Auteur marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 400 gr pasta (penne of fusilli)
  • 2 citroenen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 courgette, geraspt
  • 250 gr hamblokjes
  • 1 eetl verse gemberwortel, geraspt
  • 1/4 Chinese kool, zeer fijn gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 4 eetl ketjap asin
  • 4 eetl zoete chilisaus
  • 50 gr hazelnoten of walnoten, gehakt

Wijnsuggestie Alex Storms

Bij een pasta is het natuurlijk leuk om een Italiaanse wijn te serveren!

BRECCIAROLO GOLD Superiore Terra 2008

Herkomst: Marche, Italië

Terra wordt hij genoemd vanwege het uitzonderlijk microklimaat dat zo Superiore is. De geboorte van een klasse wijn is hieruit bijna vanzelfsprekend. Top Storms cuvée uit Montepulciano en de Sangiovese, die zijn edele afkomst ’telkens weer’ proefondervindelijk bewijst. De harmonieuze smaakuitwisseling van het Franse eiken veroorzaakt een smaakexplosie. Een charismatische rode wijn op Grand Cru niveau met rijke fruittonen en een zachte, vriendelijke afdronk…..
Uit de omgeving van het nauwelijks bekende plaatsje Piceno in Marche. Een mooie begeleider van pasta met tomatensaus of roodvlees!

Prijs 7,95 euro.

Hoe maak je het

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Boen de citroenen schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, gember en knoflook. Voeg courgette toe en roerbak deze 2 minuten. Schep de citroenrasp, het sap, de rest van de olijfolie, grof gemalen verse peper en Keltisch zeezout erdoor. Voeg de courgette erdoor en roerbak deze in circa 2 minuten beetgaar. Voeg de kool en paprika toe en roerbak 3 minuten verder. Roer ketjap asin, chilisaus en de hamblokjes erdoor. Voeg de pasta toe en roer het geheel goed door. Strooi de gehakte hazelnoten of walnoten erover. Garneer eventueel met verse koriander.

Het gerecht kan ook gecombineerd worden met vis in plaats van vlees, in dit geval tilapiafilets.

Laat het smaken dit weekend!

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Dode-kat-Budschop
St. Rochusstraat in Budschop
28 december 2024 | 14:34
2024_12_28-Ongeval-Ringbaan-Noord-Weert-1
Een ‘troostknuffel’
28 december 2024 | 14:19
Foto | © Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer
Maandoverzicht van januari 2025
28 december 2024 | 13:00
2024_12_28-Boeekkrampe-en-zoee
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
28 december 2024 | 12:01

Advertentie