Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Voor in de meivakantie…
Lentebroodje
Personen | 2 |
Bereidingstijd | 10 minutes |
Gerecht | Lunch |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 2 pompoenbroodjes
- 4 plakken oude kaas
- 200 gr Limburgse ham
- 2 bolletjes huzarensalade
- pesto
- 2 cherrytomaatjes
- bieslook
Wijnsuggestie Alex Storms
NIERSTEINER OELBERG Riesling Spätlese TROCKEN 2010
Herkomst: Rheinhessen, Duitsland
Een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Bepalend voor de kwaliteit is de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid. De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke wijn om als aperitief te schenken. Nu op dronk, terwijl de houdbaarheid zeker 8 tot 10 jaar is ! De wijn om tijdens de meivakantie de lentezon mee te delen!!
PRIJS 7,50 euro per fles
Hoe maak je het
Snijd het broodje door midden en besmeer het met roomboter en eigen gemaakte Pesto. Beleg het met twee plakjes oude kaas en ham. Schep met een ijsknijper een bolletje huzarensalade op de ham en decoreer dit met een cherrytomaatje en verse bieslook.
Voor de pesto heb je nodig: Smakelijk! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst