Skip to content

Recept: Lentebroodje

25 april 2013 | 19:00

Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Voor in de meivakantie…

Lentebroodje

Lentebroodje
Personen 2
Bereidingstijd 10 minutes
Gerecht Lunch
Auteur Marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 2 pompoenbroodjes
  • 4 plakken oude kaas
  • 200 gr Limburgse ham
  • 2 bolletjes huzarensalade
  • pesto
  • 2 cherrytomaatjes
  • bieslook

Wijnsuggestie Alex Storms

NIERSTEINER OELBERG Riesling Spätlese TROCKEN 2010
Herkomst: Rheinhessen, Duitsland

Een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Bepalend voor de kwaliteit is de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid. De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke wijn om als aperitief te schenken. Nu op dronk, terwijl de houdbaarheid zeker 8 tot 10 jaar is ! De wijn om tijdens de meivakantie de lentezon mee te delen!!

PRIJS 7,50 euro per fles

Hoe maak je het

Snijd het broodje door midden en besmeer het met roomboter en eigen gemaakte Pesto. Beleg het met twee plakjes oude kaas en ham. Schep met een ijsknijper een bolletje huzarensalade op de ham en decoreer dit met een cherrytomaatje en verse bieslook.

Voor de pesto heb je nodig:
Een hand verse basilicum bladeren, pijnboompitjes, geraspte kaas, Keltisch zeezout, vers gemalen zwarte peper en olijfolie.
De bladeren basilicum eerst goed wassen, even droog deppen en fijn snijden. In de blender doe je wat kaas, pijnboompitjes, gesneden basilicum, het zout en de peper en een flinke scheut olie. Dit fijn vermalen en steeds wat ingrediënten toevoegen. Je kunt ook een staafmixer of keukenmachine gebruiken, maar wel een stevige. De hoeveelheden gaan bij mij op gevoel. In ieder geval een flinke hoeveelheid olijfolie. En het eindresultaat is heerlijk.

Smakelijk!

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Dode-kat-Budschop
St. Rochusstraat in Budschop
28 december 2024 | 14:34
2024_12_28-Ongeval-Ringbaan-Noord-Weert-1
Een ‘troostknuffel’
28 december 2024 | 14:19
Foto | © Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer
Maandoverzicht van januari 2025
28 december 2024 | 13:00
2024_12_28-Boeekkrampe-en-zoee
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
28 december 2024 | 12:01

Advertentie