Skip to content

6 Koninklijke onderscheidingen in Nederweert

Glendi
26 april 2013 | 12:24

Advertentie

6 Koninklijke onderscheidingen tijdens Lintjesregen in NederweertNederweert is een actieve gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven en betrokken inwoners. Veel van deze inwoners zijn als vrijwilliger actief. Dat komt ook tot uiting tijdens de jaarlijkse Lintjesregen ter gelegenheid van de viering van Koninginnedag.

Omdat burgemeester Evers nog herstellende is van een operatie zijn de Koninklijke onderscheidingen dit jaar uitgereikt door loco-burgemeester Hubert Mackus.

Lintjesregen in Nederweert

Vanochtend 26 april hebben vijf Nederweertenaren een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook de heer Westerveen uit Ospel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zal de onderscheiding op een latere datum uitgereikt krijgen.

6 Koninklijke onderscheidingen tijdens Lintjesregen in NederweertDe heer Sjef Stienen uit Nederweert-Eind (75 jaar) is al 42 jaar in allerlei hoedanigheden actief voor de gemeenschap.

Sinds 1971 is hij bestuurslid van het Parochieel Missie Comité Nederweert-Eind. Hij is in het bijzonder belast met de jaarlijkse collecties voor Miva, Memisa en de Vastenactie in de kern Nederweert-Eind. Daarnaast zet hij zich al heel lang in voor de zogenaamde verjaardagsactie waarbij jarige dorpsgenoten gevraagd wordt om een financiële bijdrage te doen voor het missiewerk in Brazilië. Vorig jaar fuseerden de diverse missiecomités in onze gemeente tot het Missiecomité Nederweert waarvan hij bestuurslid is geworden. Hij heeft ook zitting in het Dekenaal Weerter Missie Thuisfront.

Sinds 2000 is de heer Stienen bestuurslid van Zangvereniging De Leeuwerik Nederweert-Eind en sinds 2002 vrijwilliger voor de Parochie St. Gerardus Majella Nederweert-Eind. Hierbij is hij vooral actief als contactpersoon voor en de uitvoering van de woord- en gebedsdiensten die in de kerk plaatsvinden.

Vanaf 2007 kunnen de Wandelafdeling van de Atletiek Vereniging Weert en Basisschool de Tweesprong Nederweert op zijn vrijwillige inzet rekenen. Hier verricht hij elke dinsdagochtend alle voorkomende werkzaamheden en klusjes. Sinds vier jaar is hij een van de vele vrijwilligers in Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en heeft hij o.a. een aandeel gehad in de complete herbouw van een historische stroopfabriek.

6 Koninklijke onderscheidingen tijdens Lintjesregen in NederweertMevrouw Annie Vossen-Michiels uit Ospel (71 jaar) is al 22 jaar actief voor de gemeenschap op landelijk, regionaal en plaatselijk niveau.

Vanaf 1991 is zij actief als vrijwilliger voor de Nationale Vereniging de Zonnebloem Breda. Als hoofd huishoudelijke dienst helpt zij belangeloos mee met de nationale Zonnebloemvakantieweek. En dat al 22 keer. Deze vakanties zijn bestemd voor mensen die vanwege gezondheid of leeftijd afhankelijk zijn van deze verzorgde vakanties. Op lokaal niveau is zij actief voor De Zonnebloem afdeling Ospel. Sinds 2003 is zij bestuurslid en sinds 2010 voorzitter van deze lokale afdeling. Naast de organisatorische en coördinerende taak die zij als voorzitter heeft, bezoekt ze ook actief zieken en ouderen. Dat doet ze ook op regionaal niveau.

In 1993 stond zij aan de wieg van het Vrouwen Emancipatie Overleg (VEO) Nederweert. Als voorzitter heeft zij zich tien jaar lang ingezet voor de (politieke) bewustwording van vrouwen en het vergroten van hun invloed.

Sinds 1997 is zij actief als bestuurslid van de Stichting Venezuelawerkgroep Nederweert en zet zij zich in voor vrouwen in Derde Wereldlanden. Vanaf 2000 is zij penningmeester en secretaresse van deze stichting en maakt zij deel uit van het dagelijks bestuur.

Gedurende vijf jaar was zij actief voor het Steunpunt Mantelzorg Nederweert. Als vrijwilligster was zij mantelzorgers tot steun door huisbezoek, hulp bij het invullen van formulieren, voorlichting enz.

6 Koninklijke onderscheidingen tijdens Lintjesregen in NederweertMevrouw Leny Simons-Verheijen uit Nederweert (66 jaar) is al 36 jaar belangeloos actief voor de gemeenschap.

Vanaf 1977 zet zij zich in voor Carnavalsvereniging De Bengels Nederweert-West. En vanaf 1978 is zij bestuurslid van Buurtvereniging West Nederweert. In 1983 werd ze penningmeester en vanaf 1991 is zij voorzitter van deze actieve buurtvereniging. Naast haar algemene bestuurstaak is zij verantwoordelijk voor de organisatie van een breed scala aan activiteiten.

Al 20 jaar zet zij zich in bij de organisatie van de Sinterklaasintocht in Nederweert en als penningmeester van het St. Nicolaascomité Nederweert-Budschop. Zo’n zeven jaar was zij ook bestuurslid van Tafeltennisvereniging Nederweert 1972 (TTCN ’72) en in dat kader belast met de toernooiadministratie.

6 Koninklijke onderscheidingen tijdens Lintjesregen in NederweertMevrouw Mia Gubbels-Rulkens uit Budschop, 64 jaar. Mevrouw Gubbels uit Budschop is al 34 jaar actief voor de gemeenschap.

In 1979 werd ze bestuurslid van ZPC Nederweert. Van 1981 tot 1994 was zij naast haar reguliere bestuurstaak ook secretaris van deze vereniging en in 1992 werd zij voorzitter. Het voorzitterschap heeft ze 10 jaar bekleed. Daarnaast is zij tot op heden actief als jurylid. Ruim 15 jaar was zij bestuurslid van de (voormalige) RK MAVO St. Willibrordus Nederweert.

Ruim 27 jaar is zij actief geweest als collectant voor diverse goede doelen zoals de Vastenactie en de Nierstichting.

Vanaf 2002 is zij lid van het kerkbestuur én actief vrijwilligster voor de Parochie H. Rochus Budschop en zet zij zich in voor de EHBO-vereniging Nederweert. In 2010 ging zij zich ook inzetten voor de Dorpsraad Budschop. Als vrijwilligster heeft zij zitting in de werkgroep Collectebundeling en in het comité Ontvangst nieuwe bewoners. Ook vanaf 2010 is zij namelijk bestuurslid, en sinds kort voorzitter, van de Stichting Goede Doelen Winkel Nederweert. Naast haar bestuurstaak is zij ook vrijwilligster in de winkel. Vanaf 2011 is zij actief voor de Basisschool Budschop als bibliotheekoma en beheerster van de schoolbibliotheek.

Sinds vorig jaar maakt zij deel uit van het bestuur van de KBO St. Rochus Budschop.

6 Koninklijke onderscheidingen tijdens Lintjesregen in NederweertMevrouw Maria Frenken-Ras uit Ospel (53 jaar) is al 30 jaar actief voor de gemeenschap in allerlei bestuurlijke en representatieve inspraaktaken.

Mevrouw Frenken zette zich in voor Tennisvereniging de Meulenslag Ospel als redactielid van het clubblad en als bestuurslid in de jeugdcommissie. Als lid van het Vrouwen Emancipatie Overleg (VEO)Nederweert kwam zij op voor de belangen van vrouwen in onze gemeente en zij stimuleerde hen deel te nemen in besturen en besluitvormingsorganen. Zelf was zij jarenlang lid van de medezeggenschapsraad van de toenmalige H. Hartschool in Ospel, lid van de faculteitsmedezeggenschapsraad van Fontys Hogescholen en lid van de OR bij Abvakabo FNV.

In de politiek is mevrouw Frenken actief geweest als penningmeester van de PvdA afdeling Nederweert. Van maart 1998 tot 30 augustus 2012 was zij gemeenteraadslid voor de PvdA. Zij maakte deel uit van adviescommissies van de raad en was tot 2002 zelf voorzitter van de commissie Grondgebiedzaken. Van mei 2002 tot november 2010 vervulde zij ook de functie van fractievoorzitter. Vanaf september 2012 is mevrouw Frenken wethouder sociaal domein van Nederweert. Verder maakt zij deel uit van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur van De Risse Weert.

Zij was ruim 19 jaar werkzaam bij Abvakabo FNV en hield zich bezig met de belangenbehartiging voor de leden. Namens Bondgenoten FNV maakte zij gedurende vier jaar deel uit van de Ontslagcommissie in Maastricht.

De heer Ruud Westerveen uit Ospel (63 jaar) zet zich al 46 jaar in voor de gemeenschap.

UPDATE: Ruud Westerveen krijgt de onderscheiding op 10 augustus 2013 in het gemeente huis van Nederweert

Van 1967 tot 1982 was hij bestuurslid van de Handbalclub Ospel en met name verantwoordelijk voor het materiaalbeheer. Daarnaast was hij actief als trainer van jeugdteams en als scheidsrechter. Al 40 jaar zet de heer Westerveen zich in als vrijwilliger bij de Wandelvierdaagse/ Kindervakantiewerk Nederweert. Hij was bovendien 20 jaar bestuurslid van Buurtvereniging De Locht waarvan twee jaar als vice-voorzitter en 18 jaar als voorzitter.

Van 1986 tot 1991 was hij voorzitter van de politieke groepering Jongeren Akkoord Nederweert (JAN). Voor deze partij was hij van 1991 tot 1998 en van 2002 tot 2013 gemeenteraadslid. In de periode 1998-2002 was hij burgerlid van de commissie Ruimtelijke Ordening. Tijdens zijn raadslidmaatschap had hij uit dien hoofde zitting in het algemeen bestuur van De Risse.

In de periode 1988-1997 was hij bestuurslid van de Woningvereniging Nederweert.

De heer Westerveen is al vanaf 1970 bloeddonor en vrijwilliger voor de Parochie O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen Ospel. Bovendien had hij gedurende vijf jaar zitting in het schoolbestuur van Ospel. Vanaf 2008 is hij belangeloos in touw om het speelveld aan de Waatskampzijweg ordentelijk te houden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie