Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Limburgs zuurvlees
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 2 hours, 30 minutes |
Kooktijd | 2 hours, 30 minutes |
Totale tijd | 5 hours |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 1kg magere runderlapjes, in stukjes gesneden
- 200ml water
- 200ml azijn
- 2 laurierblaadjes
- 4 jeneverbessen
- 2 theel gedroogde tijm
- 100 gr boter
- 500 gr uien, gesnipperd
- 1 eetl suiker
- 3 plakjes ontbijtkoek, verkruimeld
- 1 eetl bessengelei
- peper en zout
Hoe maak je het
Maak een marinade van water, azijn, halve theelepel peper, 1 theelepel zout, laurierblaadjes, jeneverbessen en tijm. Leg het vlees circa 2 uur afgedekt in de marinade. Verhit 25 gram roomboter in een koekepan en bak de ui in 5 minuten glazig. Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef boven een maatbeker 200 ml marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten bruin. Schep de vleesblokjes regelmatig om. TIP: Voeg eens 2 eetlepels kleine zilveruitjes bij het zuurvlees en vervang 50 ml azijn door rode wijn. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst