Skip to content

Recept: Limburgs zuurvlees

3 mei 2013 | 19:00

Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees
Personen 4
Bereidingstijd 2 hours, 30 minutes
Kooktijd 2 hours, 30 minutes
Totale tijd 5 hours
Gerecht Hoofdgerecht
Auteur marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 1kg magere runderlapjes, in stukjes gesneden
  • 200ml water
  • 200ml azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 2 theel gedroogde tijm
  • 100 gr boter
  • 500 gr uien, gesnipperd
  • 1 eetl suiker
  • 3 plakjes ontbijtkoek, verkruimeld
  • 1 eetl bessengelei
  • peper en zout

Hoe maak je het

Maak een marinade van water, azijn, halve theelepel peper, 1 theelepel zout, laurierblaadjes, jeneverbessen en tijm. Leg het vlees circa 2 uur afgedekt in de marinade.
Verhit 25 gram roomboter in een koekepan en bak de ui in 5 minuten glazig.

Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Zeef boven een maatbeker 200 ml marinadevocht. De rest wordt niet gebruikt. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees in 10 minuten bruin. Schep de vleesblokjes regelmatig om.
Voeg de gebakken ui, suiker stroop, ontbijtkoek en 200 ml marinadevocht toe. Laat het vlees met deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes gaar stoven (zo gaar dat het vlees uit elkaar valt). Verwijder de laurierblaadjes. Breng het gerecht op smaak met bessengelei. Serveer er aardappelen of friet bij.

TIP: Voeg eens 2 eetlepels kleine zilveruitjes bij het zuurvlees en vervang 50 ml azijn door rode wijn.

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

2024_12_22-Sluit-het-jaar-af-met-een-lekker-lange-Peelwandeling-Marijke-Vaes
Eindejaarwandeling vanaf buitencentrum De Pelen
22 december 2024 | 12:00
Foto | Francien Verheijen
Prachtige bloemstukken van Mario en Andre
22 december 2024 | 11:00
2024_12_22-Grote-Kerst-sale-bij-Bloemstyling-t-Roosje
Én extra openingstijden!
22 december 2024 | 10:00
Koopzondag-kerst-2
Samen maken we er een warme, sfeervolle kerst van
22 december 2024 | 9:00

Advertentie