Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Limburgse asperges met botersaus
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Wat heb je nodig
- 2kg asperges, geschild
- 1 tl suiker
- 8 eieren, hardgekookt en gepeld
- 200 gr roomboter
- 1 el citroensap
- 3 el gehakte verse peterselie
- Versgemalen nootmuskaat
- 250 gr gekookte ham in plakken
Wijnsuggestie Alex Storms
NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN 2011
‘Riesling’ spätlese trocken
Een wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een fruitig kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzachte zuurtje, het fris zoetje en het alcoholpercentage (12,5 ! %) goed in balans. Onderscheiden met goud ‘GoldeneKammerpreismünse’. Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg. Aangezien de Rosenberg eleganter is dan de Riesling Oelberg van afgelopen week is dit de ideale combinatie met asperges op traditionele wijze!
Prijs 7,50 per fles
Hoe maak je het
Breng water met zout en suiker aan de kook. Leg de asperges er naast elkaar er in, breng weer aan de kook, kook 5 minuten en haal de asperges van de warmtebron af. Nog 10 minuten in het hete water laten staan.
Wrijf de eieren met de bolle kant van een lepel door een zeef of hak ze grof. Smelt de boter en voeg citroensap, vers gemalen peper en Keltisch zeezout toe. Leg de asperges, uitgelekt en drooggedept, naast elkaar op een schaal met de koppen naar een kant. Schenk er een beetje botersaus er over. Strooi er eikruim en peterselie over en bestrooi de asperge met een beetje nootmuskaat. TIPS Vervang ham eens door gerookte zalm. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst