Skip to content

Zwembad Merenveld bestaat 40 jaar

Redactie
11 mei 2013 | 6:22

Advertentie

aanzicht Merenveld NederweertIn 1973 is zwembad Merenveld geopend door mr. Dr. CH. Van Rooy Commissaris der Koningin in Limburg. Nadat de Commissaris zijn gelukwensen had uitgesproken heeft hij onder applaus de vlag gehesen met de naam “Merenveld”. De naam Merenveld is gekozen uit de ruim 1200 inzendingen van de schooljeugd.

Op 19 mei 2013 is het precies 40 jaar geleden dat zwembad Merenveld haar deuren opendeed voor het publiek. Toen een geweldige gebeurtenis. In 1973 waren er in Nederland niet veel dorpsgemeentes die konden beschikken over een zwembad. De opening van het zwembad is toen uitbundig gevierd. Voor de inwoners van Nederweert is zwembad Merenweld een begrip. Wie heeft er niet leren zwemmen in zwembad Merenveld. Zwemverenigingen zoals o.a. Reddingsbrigade Nederweert en ZPC Nederweert zijn vanaf de oprichting verbonden met Merenveld en hebben een groot aandeel gehad in het zwemplezier van de Nederweertenaren.

Nu 40 jaar later wil het Laco team het bestaan van Merenveld niet geruisloos voorbij laten gaan. Een 40 jarig jubileum is een moment om bij stil te staan. Zeker als je terugkijkt op de geschiedenis van zwembad Merenveld. Merenveld was meer dan alleen maar een overdekt zwembad. Het buitenbad van Merenveld had een regionale functie. Van heinen en ver kwamen mensen recreëren in de buitenaccommodatie. Hele families bezochten bij mooi weer het buitenbad. Het buitenbad bestaat niet meer maar het overdekte zwembad is nog steeds voor vele zwemmers een bezoekje waard. Dit heugelijk feit moet gevierd worden.

Feestprogramma jubileumweken

In de periode van 18 tot en met 31 mei aanstaande organiseert het team van Laco Nederweert een feestprogramma met diverse activiteiten.

Een van de activiteiten tijdens de jubi- leumweken komt ten goede van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en verdient bijzondere aandacht. Twee teams van de gemeente Nederweert doen op 5 juni a.s. een sportieve po- ging om meerdere keren Alpe D’Huez te beklimmen. Ter gelegenheid van dit evenement organiseert Laco op zaterdag 18 mei van 12:00-18:00 uur een spinningmarathon. De teams van de gemeente Nederweert doen ook mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Wil jij meedoen kijk dan op de website van www.laco.eu Nederweert en kijk op nieuwsberichten voor de voorwaarden.

Op de website www.laco.eu/Nederweert staat het feestprogramma. Tijdens de jubileumweken kun je een van de 40 jubileumprijzen winnen waaronder een All-in jaarabonnement ter waarde van € 437,25.

Zwembad Merenveld nu

Zwembad Merenveld in vroegere tijden

Via Weekblad voor Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie