Skip to content

Maastro Clinic bijzonder inspirerend voor teams Alpe d’HuZes

Glendi
27 mei 2013 | 14:17

Advertentie

Maastro Clinic in Maastricht door team Nederweert. 2982Afgelopen zondag 26 mei was de laatste groepstraining voordat de twee gemeenteteams Alpe d’HuZes naar Frankrijk vertrekken. Voor het eerst was ook burgemeester Henk Evers bij deze groepstraining aanwezig.

Elfde gebod: Gij zult genieten!

Vanaf de start bij het gemeentehuis ging de tocht via o.a. de Slingerberg naar de Maastro Clinic in Maastricht, het bestralingscentrum in Limburg. Daar werden de renners omstreeks kwart over twaalf ontvangen door Maria Jacobs, directeur Bedrijfsvoering. Maria woont ook in Nederweert en werd vergezeld door haar man Henk en drie medewerkers van Maastro.

Tot grote verrassing van alle renners waren ook collega Wil en Ria Klaessens aanwezig. Ook de echtgenote van de burgemeester en Riny en Peter Stultiens, lid van het Comité van Aanbeveling, waren erbij. Na zich opgefrist te hebben, hesen de renners zich voor het eerst in hun officiële Alpe d’HuZeskleding, een kleurrijk en mooi geheel.

Tijdens een fantastische lunch, aangeboden door de Maastro Clinic, verraste Wil en Ria Klaessens alle renners met een presentje waaraan zij een kaartje met het Elfde Gebod hadden bevestigd: “Gij zult genieten”. Op de achterkant stond een persoonlijke boodschap van Wil. Het team vond het heel indrukwekkend en totaal onverwacht.

Aan het eind van de lunch werd een presentatie gehouden door Maria Jacobs. Daarna volgde een rondleiding door het centrum. Via de CT/PET scan en de afdeling waar de planning, plaatsbepaling en de berekeningen van de hoeveelheid straling op de tumoren wordt uitgevoerd, werd de bestralingsruimte bezichtigd. De medewerkers van Maastro Clinic legden heel duidelijk uit hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Met grote aandacht werd de toelichting door de renners gevolgd. Als de renners al niet meer zouden weten waarvoor ze de inspanningen leveren dan is dat deze dag wel weer heel duidelijk geworden. Ze hadden dit niet beter kunnen plannen, zo net voor het vertrek naar Frankrijk.

Rond kwart over drie werd de terugreis ingezet. Naarmate de tocht vorderde, werd het steeds stiller in de groep. Dat had zeker te maken gehad met de hele entourage bij de Maastro Clinic, die heel inspirerend en mooi was. Langzaam maar zeker werd ook het achterste en de rug gevoeld. Na een tocht van ca 130 km bereikten de renners omstreeks half zes weer Nederweert.

Foto’s zijn gemaakt door Peter Stultiens, Ria Klaessens en Bram Thijssen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie