Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Alle ballen verzamelen…
Gehaktballen met een zachte G
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 1kg mager rundergehakt
- 2 eieren
- 40 gr paneermeel
- chilipeper
- 250 gr perenstroop
- 50 gr gewelde rozijnen
- 50 gr gedroogde pruimen (geweld)
- 4 sjalotjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
Hoe maak je het
Het rundergehakt met de eieren, het paneermeel, de chilipeper, vers gemalen peper en het zeezout mengen met je handen, totdat het mengsel zacht en plakkerig wordt. Maak ongeveer 40 balletjes van het gehakt en verhit de olijfolie of boter in een bakpan. Bak de ballen rondom bruin. Bak de sjalotjes en de knoflook op middelhoog vuur totdat ze lichtbruin van kleur zijn. Voeg de stroop toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Voeg de rozijnen en pruimen toe en laat alles nog even op laag vuur doorkoken. Giet de saus apart in een kom. Als alle ballen gaar zijn, de saus toevoegen. Laat het geheel zachtjes in 20 minuten doorkoken. TIP: Serveer dit gerecht met witte rijst met peultjes. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst