Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Voor de vliegensvlugge onder ons…
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Wat heb je nodig
- 12 stuks kippenvleugeltjes
- 3 el olijfolie
- 75ml wijnazijn
- 1 el honing
- 2 teentjes knoflook geplet
- 2 blaadjes laurier
- 1 el paprikapoeder
- 1 grote ui
- bloem
- 2 takjes tijm
- 1 takje peterselie
Hoe maak je het
Snij de kippenvleugels doormidden. Bestrooi de vleugeltjes met zeezout en vers gemalen peper en haal ze vervolgens door de bloem. Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn. Laat verder garen in de oven ( circa 15 minuten 200 graden) op een bakplaat.
Fruit in dezelfde olie de knoflook, laurier, ui en tijm. Voeg wanneer de ui begint te kleuren, de peterselie, paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe. Goed mengen en indien nodig doorgaren. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst