Skip to content

Nederweert voert ook Actie voor Thuiszorg

Redactie
10 juni 2013 | 8:55

Advertentie

Nederweert voert ook Actie voor ThuiszorgZaterdag waren er actie voor het behoud van de zorg en tegen alle bezuinigingen op de zorg die Den Haag voorstelt. Ook vanuit Nederweert zijn er thuiszorgers naar Amsterdam afgereisd om de actie steun bij te zetten.

Dit keer met maar 4 thuiszorgers. Het was de vierde actie bijeenkomst en de animo lijkt te dalen. Bij de acties in Utrecht, Nieuwegein en Den Haag waren er ongeveer 25 thuiszorgers vanuit het Weerterland. De vorige actie hebben geleid tot een halvering van de voorgenomen bezuinigingen maar ze willen dat alle plannen van tafel gaan.

Om 12:00 uur waren in het Oosterpark, verschillende speeches van politici en natuurlijk sprak FNV voorzitter Heerts de groep toe. De dames konden in debat met de politici. De VVD en de PVDA werden flink de oren gewassen. Bij de SP tent was het het drukst.  Kamerleden van CDA, GroenLinks, SP, PVV en 50Plus vinden dat het kabinet te ver gaat met de bezuinigingen op de zorg. Het kabinet-Rutte wil 40 procent van de thuiszorg schrappen, maar het CDA vindt maximaal 18 procent acceptabel. Volgens de vakbond raken door de plannen van Rutte 170.000 mensen hun thuiszorg kwijt en verliezen 50.000 thuiszorgmedewerkers hun baan. Nog eens tienduizenden medewerkers in de gehandicaptenzorg en verzorgingshuizen raken zonder werk, zegt de bond.

Maandag (vandaag) zal er in de Tweede Kamer een belangrijk debat plaats vinden over hoe nu verder met de zorg in Nederland. Partijen moeten nu kleur bekennen. De clienten, staan voorop, dan het behoud van hun eigen baan en inkomen. Maar natuurlijk ook de zorg voor zichzelf, want we worden allemaal oud!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie