Deze week weer een mooi recept van Marcel Bekx. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Ik heb de zomer in mijn bol, het is weer BBQ-weer!
Paprikaspiesjes met kruidige rijstsalade
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 35 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 450 gr notenrijst
- 3 stuks teentjes knoflook
- 2 stuks paprika
- 500 gr rundvleeslapjes
- 150 gr cahmpignons
- 2 el olijfolie
- 250 gr gesneden snijbonen
- verse peterselie
- 2 takjes rozemarijn
- 4 stuks nextarines
Hoe maak je het
Kook de rijst, giet het af en laat dit afkoelen. Pers de knoflook en maak de paprika’s schoon, waarna je ze in grote stukken snijd. Het vlees in blokken snijden. Meng paprika, vlees, knoflook en de helft van de olie. Even op smaak brengen met vers gemalen peper en zeezout. Halveer de champignons. Na 10 minuten marineren, rijg je alles aan 8 spiesjes. Kook de snijbonen 3 minuten in ruim kokend water. Giet dit af en spoel het koud. Snijd de peterselie fijn. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn af en snijd ze fijn. Meng de rijst met deze smaakmakers en de rest van de olie, breng op smaak met zout. Halveer de nectarines en ontpit ze. Verhit de barbecue en gril de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar. Doe dit ook met het fruit ca. 5 minuten. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst