Deze week weer een recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Voor wanneer het echt heet begint te worden…
Salade Mei Garden
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht, Salade |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 1 zak woknoedels
- 4 stuks tomaten
- 1 stuks Chinesekool
- 25 gr verse munt
- 2 stuks fijngehakte bosuitjes
- 2 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- 200 gr gekookte gepelde garnalen
- 3 el geroosterde pijnboompitten
Wijnsuggestie Alex Storms
PINOT GRIS HIMMELGARTEN 2008
Nahe, Duitsland
Producent: Johanninger
Deze wijn is een uistekende kandidaat om de salade naar het culinaire altaar te begeleiden. Hij is gemaakt van de Pinot Gris en heeft een schitterende goudgele kleur en een indringend bouquet. Ook de smaak is zeer aromatische en goed gestructureerd. Afkomstig van een klein familiebedrijf met wijngaarden in Rheishessen, Rheingau en Nahe. Maar juist in het warmere Nahe voelt de pinot gris zich zeer goed thuis! Naast salades ook een uitstekende begeleider van asperges, visschotels of zomaar op een zonnige lente of zomerdag. Een must voor elke wijnliefhebber….
Prijs 7,95 euro per fles
Hoe maak je het
Kook de noedels en giet ze af. Snijd ondertussen de Chinese kool in zo fijn mogelijke reepjes. Snijd de tomaten in plakjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Pureer met een staafmixer de helft van de muntblaadjes met het citroensap, de olie, sojasaus, vers gemalen peper en zeezout tot een gladde dressing. Meng de noedels met de koolreepjes, de muntblaadjes, de bosuitjes, de plakjes tomaat, de garnalen, de pijnboompitjes en de dressing. Verdeel de salade over 4 borden. Smakelijk. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst