Skip to content

Hoe gaat Nederweert om met de Winkeltijdenwet?

Redactie
4 juli 2013 | 16:44

Advertentie

SupermarktOp 28 mei 2013 heeft de Eerste Kamer ingestemd met een wetsvoorstel om de winkeltijden te veranderen. Daardoor wordt het mogelijk dat winkels elke zondag open kunnen zijn. Hoe gaan we in Nederweert met die verandering om?

Op basis van de oude Winkeltijdenwet mochten winkels 12 keer per jaar op vastgestelde koopzondagen geopend zijn. Daarnaast kon er, op basis van het inwoneraantal, één ontheffing worden verleend aan een supermarkt voor de zondagavondopenstelling van 16.00 tot 20.00 uur. Samen met de supermarkten is destijds gekeken naar de behoefte en wensen om hier invulling aan te geven. Drie supermarkten hadden interesse om tijdens de zondagavondopenstelling open te gaan. Er is toen gekozen voor een roulatiesysteem. Op dit moment maakt supermarkt Emté, als laatste van de drie geïnteresseerde supermarkten, gebruik van de ontheffing.

Nu de nieuwe Winkeltijdenwet door de Eerste Kamer is goedgekeurd ontstaat een nieuwe situatie. De overheid verwacht van de gemeente dat er nieuw beleid wordt geformuleerd. Dit betekent dat ze de huidige Verordening winkeltijden Nederweert moeten aanpassen.

Op zondag open of dicht?

Beleid maken ze zoveel mogelijk samen met belanghebbenden en betrokkenen. Er zal daarom eerst gesproken worden met de betrokken ondernemers- en horecaverenigingen en het centrummanagement om te horen wat hun visie is. Afzonderlijke ondernemers worden daarnaast via het centrummanagement benaderd om hun mening kenbaar te maken.

Centrummanagement is benieuwd naar de mening van de ondernemers en vraagt hun dan ook om een reactie. Ben jij ondernemer in Nederweert en wil je iets kwijt over de nieuwe winkeltijdenwet stuur dan een mail naar info@centrumnederweert.nl. Centrummanagement zal alle reacties verzamelen en bij de gemeente Nederweert voorleggen. Reageren kan tot 31 juli 2013.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie