Deze week weer een recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Handig bij feestjes of wanneer je weinig tijd hebt om te koken…
Rundvleessalade
Personen | 8 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht, Salade |
Auteur | marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 2kg vastkokende aardappels
- 600 gr gekookt mager soepvlees
- 1 potje klein potje erwten met worteltjes
- 200 gr zilveruitjes
- 300 gr augurken
- 1 st dikke ui
- 1 st Golden Delicious appel
- 500 gr mayonaise
- 1 el Limburgse mosterd
- 50ml bouillon
Wijnsuggestie Alex Storms
JOHANNINGER ROSE ST. LAURENT 2011
Rheinhessen
St. Laurent is een druif die nauw verwant is aan de Pinot Noir. Hij is voornamelijk bekend uit Oostenrijk, maar komt ook steeds vaker voor in Duitsland. In de geur zijn de karakteristieke frambozensnoepjes van Pinot Noir te herkennen. Daarnaast is duidelijk het kersenkarakter van de St. Laurent te proeven. De opvoeding op ‘lie’ zorgt voor een fluweelzachte vriendelijke rosé waarbij de goed geïntegreerde zuren zorgen voor een frisse dorstlesser. Een goed aperitief maar ook een mooie combinatie voor allerlei zomerse maaltijden!!
Prijs per fles 6,25 euro
Hoe maak je het
Trek van het soepvlees in 3 uur een krachtige bouillon en laat het vlees goed afkoelen. Kook de aardappelen gaar en laat ook die goed afkoelen. Dit kan een dag van te voren.
Snij het vlees en de aardappelen fijn. Snij de worteltjes fijn. Doe hetzelfde met de augurken, zilveruitjes en appels. Hak de ui fijner dan de overige ingrediënten. Voeg alles samen, maar hou de helft van de appel over! Voeg vers gemalen peper en zeezout toe. De salade moet hartig zijn. Is het te zuur, voeg dan nog wat appel toe naar smaak. Is het niet zuur genoeg, voeg wat vocht van de augurken toe. Zet de salade weg in de koelkast en laat alles goed afkoelen. De salade smaakt het best als ze een nacht in de koeling gestaan heeft. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
1 Reactie
Hoi er gaat toch ook mayonaise in en mosterd