Skip to content

Budgettip van Daniëlle: “Echtscheiding, wie betaalt nu voor de kinderen?”

Redactie
18 juli 2013 | 9:50

Advertentie

Budgettips Daniëlle KnapenIn deze rubriek geeft Daniëlle Knapen korte tips over geld en geldzaken. Daniëlle woont in Ospel en werkt sinds 2010 van huis uit als budgetcoach. Zij is de coach voor mensen die door omstandigheden het overzicht zijn kwijtgeraakt over hun financiële situatie. Daarnaast is Daniëlle actief met het ontwikkelen van lessen en workshops voor studenten.

Budgettip: “Onderhoudsplicht voor kinderen blijft voor allebei”

We weten het allemaal: één op de drie relaties strandt. Altijd vervelend, erg, niet leuk en een hoop gedoe, maar dat is nog eens extra als er kinderen bij betrokken zijn. Je krijgt dan te maken met kinderalimentatie en daarbij misschien ook nog met partneralimentatie.

Kinderalimentatie: Als jullie gaan scheiden dan blijft voor jullie beiden de onderhoudsplicht; de verplichting voor de kinderen te zorgen. Dit gebeurt bij de niet-verzorgende ouder door mee te betalen aan de kosten van levensonderhoud.

Partneralimentatie: Kinderalimentatie heeft altijd voorrang op partneralimentatie. Alleen als er nog draagkracht over is, kan er nog sprake zijn van partneralimentatie. Als ex-echtgenoten (getrouwd of geregistreerd partnerschap) ben je wettelijk verplicht om, indien nodig én mogelijk, elkaar ook na de scheiding te blijven onderhouden.

Kom je voor deze situatie te staan, laat je dan vooral goed informeren. Kijk hiervoor ook op www.alimentatiewijzer.nl en www.wijzeringeldzaken.nl/alimentatie

Meer weten over het werk van een budgetcoach, kijk dan eens op de website van Daniëlle Knapen.

© Nederweert24  Eerder verschenen Budgettips

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie