Deze week weer een recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Lekker bij heet weer…
Zomerse bloemkoolsalade
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 30 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht, Lunch |
Auteur | marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 400 gr gekookte aardappelschijfjes
- 1 kleine bloemkool, in roosjes verdeeld
- 1 krop ijsbergsla, in reepjes gesneden
- 2 vleestomaten, gepeld en in partjes verdeeld
- 3 bosuitjes, in ringen gesneden
- 250 gr gerookte kipfilet, in reepjes
- 1 citroen, in partjes verdeeld
- Voor de dressing:
- 2 eetl versgehakte munt
- 250ml magere yoghurt
- 2 eetl zonnebloemolie
- 0,5 theel gemalen komijn
- 1 theel kerriepoeder
Hoe maak je het
Kook de aardappelen in water met zeezout 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel er koud water over. Kook de bloemkoolroosjes in water bosmet zeezout 4 tot 6 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes. Schik de salade op reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er bosuitjesloof over en leg er partjes citroen bij. TIP: Vervang kipfilet eens door reepjes rauwe ham. Smakelijk! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst