Deze week weer een recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Wat heb je nodig bij een hittegolf!
Tonijnsalade uit de provincie
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 35 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht, Lunch |
Auteur | Marcel Bekx – Imperfection.nl |
Wat heb je nodig
- 400 gr krieltjes
- 150 gr sperzieboontjes
- 400 gr verse tonijn, in repen
- 150 gr gemengde sla (eikenblad, frisee, rucola)
- 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 150 gr komkommer, in stukjes
- 1 bosje bosui, in ringen
- 100 gr olijven, in dunne plakjes
- 8 ansjovisfilets
- 12 radijsjes, in dunne plakjes
- 4 hardgekookte eieren, in vieren gedeeld
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- Voor de dressing:
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetl witte wijnazijn
- 1 eetl citroensap
- 1 eetl Limburgse mosterd
- 2 eetl magere yoghurt
- 1 theel witte basterdsuiker
- 6 blaadjes basilicum, gesneden
- 4 eetl olijfolie
Hoe maak je het
Kook de krieltjes en boontjes met zout beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de krieltjes. Meng de ingrediënten voor de dressing met 2 eetlepels olijfolie.
Bestrooi de tonijnreepjes licht met vers gemalen peper en zeezout en roerbak ze in 2 eetlepels olijfolie in 2 à 3 minuten rosé. Laat ze even rusten. TIP: Serveer bij de salade warme broodjes. Vervang tonijn door forelfilet. Smakelijk! |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst