Skip to content

Officiële meldingen noodweer topje van ijsberg

Redactie
26 juli 2013 | 17:40

Advertentie

stormschade, storm, noodweer, weert, wateroverlast, water, johan horst,Ruim twee dagen na het noodweer dat Weert dinsdagavond trof, wordt de omvang van de schade goed duidelijk. Burgemeester Heijmans: “Er bereiken mij steeds meer verhalen waaruit de ernst van het noodweer duidelijk wordt. Veel Weertenaren hebben schade. Soms in zeer ernstige vorm. Ondergelopen kelders en woonkamers, spullen die je kunt weggooien, rioolwater dat bij mensen omhoog is gekomen, ingestorte daken bij bedrijven, auto’s die total loss zijn en ga zo maar door. Ook blijkt er sprake van enkele persoonlijke ongevallen.

De eerste meldingen dinsdagavond kwamen van twee campings. Daar werd vanwege de veiligheid van de gasten en een mogelijke ontruiming groot alarm geslagen. Heijmans: “Ik heb woensdag een bezoek gebracht aan de campings. En achteraf gezien viel de schade daar gelukkig mee.

Officiële meldingen zijn topje van ijsberg

De brandweer heeft in Weert meer dan 300 officiële meldingen afgewerkt. Veel mensen hebben echter geen melding gedaan en zijn zelf aan de slag gegaan. Heijmans: “Ik ben er trots op, dat veel mensen elkaar hebben geholpen. Als zoiets je overkomt, heeft dat een flinke impact. De gemeente is in alle wijken geweest voor een inventarisatie. Het is mij duidelijk geworden het natuurgeweld op vele plekken groot is geweest. De officiële meldingen zijn slechts een topje van de ijsberg. En het herstel is niet zomaar gebeurd. Veel bewoners zijn voorlopig nog bezig met opruimen, opnieuw schilderen, inrichten, vloeren leggen, de verzekering afhandelen enzovoort.” Ook de gemeente is nog volop bezig met het schoonmaken van de stad, repareren van infrastructuur en inventariseren van mogelijke knelpunten.

Lees ook:

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie