Deze week weer een recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie, maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?
Voor diegenen die het nog niet heet genoeg hebben…
Mosselpannetje met pit
Personen | 4 |
Bereidingstijd | 20 minutes |
Gerecht | Hoofdgerecht |
Wat heb je nodig
- 2 rode uien
- 3kg panklare mosselen
- 3 eetl zonnebloemolie
- 2 rode pepers, zonder zaadjes en gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetl bruine suiker
- 3 eetl sojasaus
- 2 eetl verse munt, gehakt
Hoe maak je het
Controleer de mosselen en verwijder de beschadigde exemplaren of die na een tik op de aanrecht open blijven. Pel de ui en snipper deze. Leg de mosselen in een wok of hapjespan, leg er een deksel op en zet ze op een hoge stand ongeveer 3 minuten of tot de schelpen openspringen. Schud ze af en toe op. Leg ze in een kom.
Verwarm intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de ui, de pepers, de knoflook, de suiker en de sojasaus. Giet het mengsel over de mosselen. Strooi de munt erover en serveer meteen. TIP : Meng 2 ontvelde vleestomaten, in blokjes gesneden, door het uimengsel en voeg enkele druppels tabasco toe. Vervang de rode pepers door 1 theelepel chilipoeder. |
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:
Er zijn nog geen reacties geplaatst