Skip to content

Renner valpartij Ospel maakt het goed

Redactie
4 augustus 2013 | 12:56

Advertentie

Valpartij tijdens Tour D'OospelZaterdagavond eindigde het KNWU wielercriterium tijdens de Tour d’Oospel met een zware valpartij tijdens de massasprint.

Renner valpartij Ospel maakt het goed

Meerdere renners kwamen hard ten val waarbij één renner een flinke hoofdwond opliep. De jonge organisatie was geschokt maar handelde adequaat en snel. Ambulance, politie, brandweer en een traumahelikopter waren snel ter plaatse. De verwondingen van de renner leken in eerste instantie erger dan achteraf blijkt. De renner heeft een flinke hoofdwond opgelopen en zijn hand en knie gebroken. De traumarts heeft ter plaatse de eerste stabilisatie verzorgt waarna de renner met de ambulance naar het ziekenhuis in Weert is vervoerd. De organisatie heeft vanmorgen de renner aan de telefoon gehad en deze maakt het naar omstandigheden goed.

Een tweede renner is ook met verwondingen aan het been naar het ziekenhuis gebracht. Verschillende andere renners zijn ter plekke verzorgd door EHBO, ambulance en brandweer van Nederweert.

Ondanks het sportieve ongeval heeft de organisatie de rest van de festiviteiten laten doorgaan. De feestavond was met meer dan 1.000 bezoekers ondanks alles een succes. Op naar Tour d’Oospel 2014.

Lees ook:
Tour d’Oospel van start met Dikke Banden Race
Dikke banden race groot succes in Ospel (Foto’s)
KNWU Criterium Ospel van start
Eén zwaar gewonde bij valpartij Tour d’Oospel (Video + Foto’s)
Tour D’Oospel in beeld

Advertentie

2 Reacties

  1. Hij was toch zwaar gewond en nu maakt hy het goed dat gun alle mensen wel die zwaar gewond zijn en zo snel beter worden

  2. @Hendriek In eerste instantie leek het erger dan het achteraf blijkt. Dus hij maakt het, zoals in het bericht staat, naar omstandigheden goed. Maar we hopen idd dat hij snel beter zal worden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie