Skip to content

Schrijfworkshop ‘De Maatschappij & Jij’ in Eynderhoof

Glendi
5 augustus 2013 | 14:56

Advertentie

Workshop De Maatschappij en Jij
Moeder moest vroeger een hele dag wassen. Tegenwoordig kan een kind de was doen

In de workshop ‘De Maatschappij & Jij’ leer  je schrijven over delen uit je eigen leven na uitleg over de tijdgeest van die momenten.

Schrijven over je eigen leven

Het maakt verschil of je geboren bent in de jaren direct na de Tweede Wereldoorlog, toen Nederland moest worden opgebouwd, of dat je een kind bent van de jaren negentig toen de bomen tot in de hemel groeiden. Het maakt verschil of je wieg op het platteland stond of in een grote stad. Je wordt mede gevormd door omstandigheden die je niet direct zelf in de hand hebt: de maatschappelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen.

In hoofdlijnen worden verschillende maatschappelijke thema’s in verschillende perioden van de Nederlandse geschiedenis belicht. Daarna wordt met een schrijfopdracht ingezoomd op je eigen leven. Je plaatst zo aspecten van je eigen leven in de geest van de tijd waarin ze gebeurden.

De workshop wordt gegeven in openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind op zaterdag 24 augustus van 10.00 tot 17.00 uur. De deelnamekosten bedragen(incl. de hele dag koffie & thee, een stuk vlaai bij ontvangst, lunch, cursusmateriaal en btw € 77,50 per persoon. Bij deze workshop zijn twee begeleiders: een journalist om de geschiedenis en maatschappelijke thema’s in te leiden en een schrijfdocent om de schrijfopdrachten te begeleiden.

Aanmelden kan tot 15 augustus via de mail: esther@zozieje.nl. Meer informatie: zozieje.nl.

Foto: Zozieje.nl/Esther van der Werf

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie