Skip to content

Feestelijke opening Brug 15 (Foto’s)

Redactie
24 augustus 2013 | 0:41

Advertentie

Opening Brug 15 Nederweert  Opening Brug 15 NederweertVrijdagavond is onder zeer grote belangstelling van de inwoners van Nederweert Brug 15 in officieel in gebruik genomen.

Opening Brug 15

Honderden mensen waren op de been om dit historische moment mee te maken. Kunstenaars, Jong Nederland, Kindervakantiewerk, de Scouting en vele anderen hebben een fantastische bijdrage geleverd aan dit feestelijke festijn.

Namens de dorpsraad van Budschop mocht Peter Willekens de ceremonie leiden. Hij benadrukte het belang van de brug en dat er eindelijk een bijna twee eeuwen oude wens in vervulling gaat. “Samen Groots” volgens de Burgemeester en hij bedankt iedereen die mee gewerkt heeft aan het realiseren van de nieuwe Brug. Ook oud-wethouder Mart Jacobs werd bedankt voor zijn jaren lange inzet die als basis heeft gediend om nu de brug te verbreden. Een brug met 50 jaar garantie wat ruim voldoende zou moeten zijn. Maar volgens wethouder Mackus moeten ze misschien toch nog eens om tafel want de huidige brug lag er al meer dan 100 jaar. Namens de provincie was gedeputeerde Noël Lebens aanwezig. De provincie heeft aan deze ontwikkeling een bijdrage geleverd. Hij hield het kort en wilde graag later meer praten bij de ontwikkeling van het centrumplan van Nederweert. Ook daar zal de provincie een grote bijdrage aan leveren.

Kunstenaar Joop Brood was uitgenodigd om een schilderij te maken. De titel van het kunstwerk is “Kin ich Dich”, een echt Ni-jwieërtse uitspraak die hij gehoord had in zijn eerste kennismaking met de burgervader van Nederweert. Na de laatste verfspetters van Burgemeester Evers en Wethouder Mackus was het kunstwerk af. De kinderen mochten  de ballonen oplaten en hiermee kwam er een einde aan een lange periode van wensen, vergaderen en uiteindelijk uitvoeren. De klus is geklaard.

Kijk hier voor alle berichten, foto’s en video’s van de verbreding van Brug 15

Advertentie

5 Reacties

  1. als ik dan hoor dat de gemeente met ca 100 personen na de opening naar een restaurant gaat voor te eten,dan denk ik ,in de tijd van bezuinigingen
    zou je dat geld niet beter kunnen besteden.
    bv subsidie geven voor de kermis in de kleine kernen?

    • Mee eens. Als je de toespraken hoorde dan hadden ze het geld beter aan een goede tekstschrijver kunnen besteden. Dit was een lachertje. En dan Mackus, na zijn toespraak meteen foto’s maken van het publiek.
      Typisch een gevalletje dat je er alleen voor jezelf zit en niet voor de burgers.

  2. Bezuinigingen Jac??? Als we geld te kort komen gaan we toch gewoon de lasten verzwaren! Woz, hondenbelasting, vergunningen, we verzinnen wel iets als we maar uit eten kunnen gaan. Grote kans dat we komende jaren geen loonsverhoging krijgen, dus hebben het al zwaar genoeg hoor! Met vriendelijke groet, de ambtenaar

  3. Bezuinigingen Jac? Als we geld nodig hebben is het toch gewoon een kwestie van lasten verzwaren! Een bonus voor de bankier en uiteten op kosten van de bevolking. Sommige zaken zijn toch heeel normaal! Crisis? Wat nou crisis. We zorgen wel dat er geld uit de portemonnee van de brave hardwerkende burger wordt geklopt!

  4. Het niveau van de toesspraken mag dan iets minder zijn geweest, dat de mooie nieuwe straatverlichting niet functioneerde, was hinderlijker.
    Lambert.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie