Skip to content

Demonstratie politiehonden

Redactie
26 augustus 2013 | 13:40

Advertentie

Demonstratie politiehonden Nederweert3Op zondag 1 september verzorgen vijf Nederweerter hondenafrichters van Politiehondenvereniging Recht Door Zee samen met hun politiehonden een demonstratie tijdens de Landdag in Altweerterheide (Weert).

Nederweert op hoog niveau met politiehonden

Het is niet vreemd dat het vijf combinaties uit Nederweert zijn. In Nederweert zijn er namelijk drie hondenverenigingen die lid zijn van de KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging). De drie verenigingen zijn PHV De Trouwe Vriend (Leveroy), PHV Ons Genoegen Anna (Houtsberg) en PHV Recht Door Zee (Galgenbergweg/1e Schoorbaan). Ieder jaar behalen deze verenigingen een groot aantal certificaten in de afdeling Limburg.

Velen zijn zich er niet van bewust dat er in Nederweert zo intensief gesport wordt in deze tak van sport die een hoog aanzien heeft in de wereld. Omdat deze honden veel taken zelfstandig moeten uitvoeren is het niveau van een KNPV-afgerichte hond dusdanig hoog dat deze honden over de hele wereld gewild zijn.

De geleiders met hun honden zullen hun kunnen laten zien tijdens deze Landdag in een sport is die al ruim 100 jaar in Nederland officieel bestaat. Hier komen aan de orde: Het speuren, het opspeuren van een voorwerp, het opspeuren van een “boef”, het weigeren van voedsel door vreemden, Het waken van een tas, het transport van een arrestant. Hierna zal het spectaculaire stelwerk plaatsvinden. Het dreigen met een stok, het “schieten” op een achtervolgende hond, Een arrestant op de fiets staande houden en het aanhouden van een arrestant die stil staat, waarbij de hond niet mag bijten.

Demonstratie vinden plaats om 14.15 uur en 15:45 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie