Skip to content

Stichting Coördinatie Zorg & Welzijn Nederweert opgericht

Redactie
1 september 2013 | 8:35

Advertentie

Thuiszorg actiegroep WeertIn Nederweert is de Stichting Coördinatie Zorg & Welzijn opgericht ter ondersteuning van zorg en welzijn thuis in Nederweert.

Eigen initiatief in Nederweert

Steeds meer complexe zorg wordt thuis gegeven. De afstemming tussen alle betrokken partijen, hulpverleners, familie, mantelzorgers en vrijwilligers gaat vaak moeilijk. In Nederweert bestaat er sinds de sloop van het verzorgingshuis, inmiddels al vijf jaar geleden, een Virtueel Verzorgingshuis. Via een website wordt de nodige zorg aan 91 cliënten optimaal afgestemd. Het is inmiddels bewezen, dat met een goede samenwerking tussen professionals, cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers, de cliënten langer en met meer tevredenheid in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Het is bekend dat de kosten veel lager zijn en dat de zelfredzaamheid van cliënten in deze situatie toeneemt.

Voorzitter van de stichting is Mart van de Mortel, Jan Stienen is penningmeester, Mart Verlinder is voor secretaris formele en juridische zaken en Thieu Heijltjes is secretaris voor de zorginhoudelijke en medische zaken.

De voortgang van het project is door de oprichting van de Stichting Coördinatie Zorg en Welzijn veilig gesteld. Daarnaast gaat de Stichting de inspraak van burgers op het gebied van zorg en welzijn organiseren. De website van de Stichting is nog in de maak. De SCZW is te bereiken op de emailadressen van de secretarissen: m.verlinden@lijbrandt.nl en thieu.heijltjes@upc.mail.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
2024_09_16 Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring
Samen arbeidsmarktregio Midden-Limburg versterken
17 september 2024 | 7:00
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02

Advertentie