Skip to content

Kleding op het Boerenland

Redactie
5 september 2013 | 7:39

Advertentie

modeshow2009_021Zondag 8 september is in Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert Eind vanaf 13.00 uur een modeshow Kleding op het Boerenland te zien.

Kleding op het Boerenland

De textielgroep van Eynderhoof is al enkele jaren bezig met het verzamelen en archiveren van historische kleding uit onze Peelregio. Deze kleding werd door de week en zondags gedragen. Ook het ondergoed heeft een bijzonder plek in de kasten van het museum. In de linnenkamer is een tentoonstelling ingericht over teere-tei-je schorten en de zondagse hoedjes van de vrouw rond 1900.

Bijzonder deze middag is een kleine modeshow. Deze modeshow wordt verzorgd door de textielgroep. Tijdens de modeshow wordt tekst en uitleg gegeven over de geshowde kleding o.a. over wat er werd gedragen in de rouw, of bij het huwelijk en tijdens het werk of bij het na de kerk gaan. Bij de tentoonstelling “4 jaargetijden” kan de bezoeker op monitoren zien hoe de kleding tijdens het werk tot in de vijftiger jaren werd gedragen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie