Skip to content

Ni-jwieërt, det dörp inne pieël waodet alles schoeëner es

Redactie
11 september 2013 | 12:02

Advertentie

SiesNi-jwieert, een leuk dorp in het zuiden van het land, in de peel met een agrarische achtergrond en recreatieve toekomst. Dat is Nederweert in mijn beleving. Maar heb ik me daar dan toch in verkeken en is Nederweert nog helemaal niet toe aan de volgende stap in haar carrière? Of zijn het gewoon de laatste stuiptrekkingen tegen de veranderingen van een dorp dat, tegen beter weten in, groter moet groeien met de daarbij behorende problemen?

Tijdens mijn bezoek aan de bijeenkomst in de Pinnenhof (ook een verhaal apart, blijft het of niet was nog niet zo lang geleden de discussie) over de N266 viel me weer eens op hoe saamhorig Nederweert wel/niet is. Natuurlijk weten we allemaal dat leuke en minder leuke gebeurtenissen mensen aan elkaar verbinden, zo ook hier. Velen waren voor hun belang naar de Pinnenhof gekomen. De “not in backyards” waren er in overvloed en de enkeling die geen mening had of zelfs de positieve punten benoemde werden toch op een niet subtiele wijze terug op hun plek gezet. Vanaf het moment dat de backyarders aan het woord kwamen, bleven ze de boventoon voeren. Of het nou echt kwam door ene Haanstra die zichzelf wel erg graag hoorde praten of omdat de sfeer er goed in zat, dat vraag ik me nog steeds af. Natuurlijk wil niemand zijn eigen leefbaarheid aan laten tasten en natuurlijk willen we allemaal het beste, maar wat is het beste? Wat voor jou goed is hoeft voor mij en zeker voor de buurman niet goed te zijn.

Ik hoor u nu denken waar gaat dit heen, nou hierheen. Nederweert een schitterend dorp dat altijd trots op haar afkomst is geweest en vooral op de saamhorigheid. Een dorp ook waar we met zijn allen zelfs nog op de barricaden zouden gaan als we toch maar vooral niet bij Weert hoeven horen (met de burgemeester voorop). Dat Nederweert, waar we met zijn allen zo trots op zijn, valt uiteen op de momenten dat het er toe doet. Juist; door een Action die er niet kwam en een randweg die er zelfs na 20 jaar van plannen niet gaat komen als we er niet samen voor gaan.

Als bezorgde Nederweertenaar roep ik dan ook op om die saamhorigheid, die verbondenheid, waar we met zijn allen zo trots op zijn; niet alleen voor het oog te laten gelden, maar uit te voeren. Laat zien wat jullie waard zijn en zoek samen naar de oplossingen en kijk niet naar de onmogelijkheden.

Ik reken op jullie!
Succes ermee
sies handtekening

 

 

 

 

 

 

Ps: En pas op anders is er straks een derde hond (lees Weert) die met het been (lees Nederweert) er vandoor gaat.

Advertentie

3 Reacties

  1. Hier sla je de plank mis. Het gaat niet enkel om ‘backyarders’, 60% van de Nederweerternaren vindt dat er in Nederweert geen randweg nodig is (zie: http://www.nederweert24.nl/pollsarchive/).
    Terecht vraag je om te denken in termen van ‘oplossingen’:
    Laten we Ni-jwieert een schitterend dorp laten door tegen onze provincie te zeggen: “Beste provincie, wij vinden een randweg in Nederweert niet nodig”.
    De vele miljoenen Euro’s die gemeente Nederweert daarmee uitspaart gebruiken we voor leuke voorzieningen in Nederweert die onze saamhorigheid en verbondenheid nóg verder verbeteren (of gebruiken we om te voorkomen dat ze gesloten worden, zoals bijvoorbeeld een buitenzwembad).

    • Beste Ed
      Je had waarschijnlijk geen 9 voor statistiek of wiskunde. 58% van de 415 stemmers is van mening dat in Nederweert geen Randweg nodig is! 415 stemmers is verre van alle inwoners van Nederweert, dus mag je hier geen grote conclusies uit trekken. Daarbij zullen vooral de meest betrokken mensen hier op reageren. Als je vraagt: Moet kinderbijslag blijven bestaan? Zullen best een aantal mensen stemmen maar dat zijn waarschijnlijk vooral mensen met kinderen!
      Uitspreken dat Randweg nodig is durven veel mensen niet eens want je wordt dan door mensen “met witte t shirts met rode strepen erdoor” aangekeken als een boze wolf. Zeg ik uit persoonlijke ervaring!

      Verder wordt de plank juist hartstikke raak geslagen. Samen gaan voor de belangrijke nieuwe stappen om van Nederweert nog iets te maken. Dat er enkele tegenstanders zijn en dat die het hardste schreeuwen, daardoor de vele andere zich daarom maar stil houden is de bescheidenheid die een grote groep
      Ni-jwieërtenaren soms ook siert. Maar in deze tijden is het de kunst om wel van je te laten horen. Al ben ik niet bang dat Weert er dan met Nederweert vandoor gaat. Zal eerder zijn dat Someren, Weert of Leudal er om gaan vechten onder het motto, pak jij dat stukje mopperkonten bij je gemeente maar erbij want ik wil ze niet!

      • Je kunt je afvragen of het belang van de grote groep altijd voor dat van de “backyarders” zou moeten gaan! Wat levert het eigenlijk voor de grote groep op? En hoe groot is die groep dan?? De mensen die nu langs de N266 wonen zijn er allang aan gewend of wisten er van toen ze er kwamen wonen. Je kunt je dus afvragen hoeveel miljoen gemeenschapsgeld het “verplaatsen” van het probleem mag kosten.

        Ik ben eens benieuwd wat het op zou leveren als de reisduur -volgens Google route planner- van Weert naar Helmond via de N266 niet meer 3 minuten minder tijd kost dan via de A2 en de A67. Als 50% van de mensen die via hun TomTom rijden niet meer via de N266 worden gestuurd is een randweg misschien ook al niet meer nodig!?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie