Skip to content

Weert viert morgen spectaculair ‘Groenste Stad van Europa’

Redactie
27 september 2013 | 19:40

Advertentie

groenstestad_460In Nieuwpoort (België) is zojuist bekendgemaakt dat de gemeente Weert zich Groenste stad van Europa mag noemen. Weert behaalde een gouden score bij de internationale competitie Entente Florale in de categorie Steden.

In 2012 werd Weert Groenste Stad van Nederland en plaatste zich daarmee voor de Europese competitie. Daaraan deden ook tien andere Europese steden mee, waaronder Kufstein (Oostenrijk), Birmingham (GB), Zagreb (Kroatië), Sint Niklaas (B) en Dresden (D). Burgemeester Jos Heijmans nam de prijs in ontvangst: “Dit is goud voor de samenwerking tussen inwoners, partners en gemeente. We mogen zeer trots zijn op onze mooie, groene stad. Ik nodig heel Europa van harte uit om dit met eigen ogen te zien en de Groenste Stad te bezoeken!” Het behalen van goud wordt morgen gevierd in de Limburgse stad, waar op dit moment de op een na grootste kermis van Nederland plaatsvindt.

Morgen spectaculair feest
Morgen, zaterdag 28 september, wordt in de stad met inwoners en bezoekers gevierd dat Weert de gouden Europese titel heeft behaald. Dit gebeurt om 16.00 uur met o.a. een spectaculaire wateract op de Zuid-Willemsvaart. Dat is voor iedereen te volgen vanaf de Werthaboulevard (Industriekade) en Suffolkweg. Daarna wordt een grote groene poort geopend, die vlakbij over de Eindhovenseweg is gebouwd. Gedeputeerde Patrick van der Broeck van de Provincie Limburg en het College van burgemeester en wethouders van Weert zijn daarbij aanwezig. Burgemeester Jos Heijmans en wethouder Harrie Litjens verrichten de opening van deze poort richting de Groenste Stad van Europa!

Foto: Buro Beeldvang

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie