In Eynderhoof wordt zondag 6 oktober met speciale oude recepten gedemonstreerd hoe in vroegere tijden het eten werd bereid en geconserveerd voor de winter.
speciale oude recepten
In de nieuwe stroopmakerij met zijn markante schoorsteen van 15 meter hoog zal stroop worden gestookt van diverse soorten fruit en bieten. Proef deze stroop op diverse soorten, zelfgebakken brood of beleg het brood met boerenham of zelfgemaakte zult. Verder wordt er karnemelk gekarnd, boter gestoten en uitgebreid verteld over het wecken en bewaren van eten.
Siroop en jam maken, mosterd bereiden, kool snijden en inpotten in een roompot. Je kunt het er allemaal zien en veel van deze lekkernijen zijn ook te koop. In het bakhuis wordt vlaai gebakken met reepjes en de streekeigen knapkoek. Erg lekker voor bij de koffie.
Kinderen kunnen snoepen van zoethout en ouderwets snoepgoed. Ze kunnen spelen op de houten speeltoestellen en met ouderwets speelgoed.
In de herberg worden speciale Limburgse bieren geschonken, zoals de lekkere Gouverneur bruin en blond. De gitaargroep Casa Caliente o.l.v. Ine Janssen zal deze middag begeleiden met mooie instrumentale muziek.
Er zijn nog geen reacties geplaatst