Skip to content

Ondernemers en verenigingen schenken AED’s voor Hart voor Nederweert

Redactie
11 oktober 2013 | 11:26

Advertentie

leon de witOp zondag 25 augustus werden er 8 AED ’s aangeboden door 8 inwoners die gered zijn door vrijwilligers van het project Hart voor Nederweert na een hartstilstand.

Ondernemers en burgers uit het buitengebied van Ospel en Nederweert hebben deze Automatische Externe Defibrillators (AED ‘s) ter beschikking gesteld voor het buitengebied Nederweert.

Meer vrijwilligers nodig voor AED’s te bedienen

Het feit dat elke seconde telt bij een Hartstilstand heeft er toe geleid dat deze mensen akties zijn gestart om ook het buitengebied van Nederweert / Ospel te voorzien van AED ‘s. In het totaal zijn er nu 8 AED ’s extra bij gekomen. Buurtvereniging De Peel , Buurtvereniging De Schepengraaf , Buurtvereniging Boeket, de Agrarische ondernemers in de omgeving van de Booldersdijk , Autobedrijf Leon de Wit in Ospel en De Dorpsherberg in Ospel hebben deze AED ‘s geplaatst.

AED DorpsherbergAl deze AED ‘s zijn inmiddels aangemeld bij het netwerk Hartslagnu (in onze gemeente Hart voor Nederweert ). Op die manier kunnen de aangesloten vrijwilligers gebruik maken van de AED ‘s.

Er hebben zich intussen in het buitengebied veel vrijwilligers aangemeld bij Hartslagnu. Toch zijn nog meer vrijwilligers om deze AED’s te bedienen altijd welkom.

Cursussen
De gemeente Nederweert stelt gratis cursussen ter beschikking voor vrijwilligers van Hartslagnu. Op 22 oktober a.s. wordt er om 19.30 uur een instructie- en informatieavond gehouden in gemeenschapshuis Haaze-Hoof in Ospel.

Dankzij deze defibrillators is de kans vergroot dat een slachtoffer sneller wordt geholpen. Na een 112melding van een hartstilstand worden er twee ambulances opgeroepen en er worden vrijwilligers opgeroepen om zich naar het slachtoffer te begeven. Bij een hartstilstand telt elke seconde. Vrijwilligers kunnen sneller ter plaatse zijn dan de ambulance. Zij verlenen dan de eerste hulp: ze beginnen met reanimeren en/of gebruiken een AED.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie