Skip to content

Wi-j gieëgt met dich?

Redactie
11 oktober 2013 | 19:25

Advertentie

SiesSies heeft de afgelopen twee weken heerlijk genoten van alles dat Os mooie Ni-jwieert en omstreken te bieden heeft.

Eerst eens op het fietsje een mooie route door os eigen Ni-jwieert gefietst met een drankje bij een van onze theetuinen, een ijsje bij de ijsboerderij en een hapje bij een van de andere horecagelegenheden van os Dorp. En ik moet zeggen ik heb echt genoten van al dat moois dat ONS Dorp toch te bieden heeft. Tijdens dat genieten kwam ik ook tot de ontdekking dat we met zijn allen toch echt verkeerd bezig zijn. Wij roepen met zijn allen dat we tegenwoordig allemaal genieten van ons gezin, onze familie, vrienden en bekenden. Of het nu gaat om samen op een terras, in een restaurant of op een familiefeestje we genieten er echt van. Tenminste dat zeggen we, maar is dat echt wel zo?

Tijdens mijn vele tochten viel me nl. op dat we eigenlijk niets meer samen, maar langs elkaar doen. Thuis op de bank zitten we met de iPad, iPod of iPhone of een van de Samsung hebbedingetjes of andere speeltjes. En op het terras moeten we toch vooral aan iedereen via het virtuele web laten zien hoe gezellig we het hebben. Bij een concert of film willen we ook ons commentaar nog ff delen. En zo kan ik nog wel even bezig blijven. Waar we zeggen, we hebben en nemen tijd voor elkaar, blijkt de social media toch vooral het middel om met elkaar te communiceren.

Via de social media blijven we op de hoogte van elkaars leven en liken en misliken alle gebeurtenissen die plaatsvinden. Ook vage en oude bekenden komen weer dichterbij en zo groeit onze sociale omgeving, al is het allemaal maar voor de buitenwereld.

Natuurlijk begrijp ik alle social media-ers. Ik vind het ook leuk om oude bekenden weer terug te zien en te zien wat van hen geworden is. Daarnaast is het ook wel grappig om te zien hoe het nou met die sukkel van vroeger was, oei is dat nou zo’n geslaagde zakenman (nooit gedacht). En dat meisje met die bril en hazentanden, blijkt nu de mooiste vrouw te zijn, daar waar het mooiste meisje van de klas nu juist de lelijkste is geworden. Okay oordelen op uiterlijk mag niet, maar zeg nou zelf; blijft toch leuk zo op een legale manier bij andermans leven binnen te kijken en ook het delen van eigen ervaringen geeft een kick. Maar willen we al dat eigenlijk wel? Het delen van foto’s in beschonken toestand, een semi grappig plaatje over een dame die niet in de gaten heeft dat ze uit haar rok gescheurd is, allerlei deel en like acties van winkels uit allerlei plaatsen waar we normaal gesproken nooit van gehoord hadden.

Als ik hierover aan het nadenken ben op een terrasje valt mij op dat er druk getwitterd/facebookt etc. wordt en direct denk ik. Wil ik dit nog well Willen we dit met zijn allen nog wel. Op zo’n oppervlakkige manier contacten onderhouden waardoor onze echte contacten verwateren? Nee, ik ben er achter gekomen dat dat toch niet de bedoeling is. Het één zou een aanvulling op het andere moeten zijn en toch zeker niet de plek in moeten nemen. Alleen viel mij tijdens mijn vele dwaaltochten door onze regio op dat praten, gezellig doen blijkbaar niet meer belangrijk is. Het moet allemaal via de social media, anders tel je niet meer mee.

Jammer, jammer. Doe jij dit nu omdat je het allemaal zo leuk vindt of laat jij je net als ik meeslepen in het geheel en worden we eigenlijk een soort meelopers van de nieuwe wereld van het wereld wijde web? Ik heb hier geen antwoord op, wat ik wel weet; dat is dat als we al deze tijd die wij in de social media steken eens in de medemens zouden steken en eens echt geïnteresseerd naar de ander zouden kijken, dan zou de wereld er heel anders uit zien. En weet je wat ik denk, ik denk dat er met mij velen zijn die hetzelfde denken. Ik denk dat we er een beetje klaar mee zijn, dat we eigenlijk soms een beetje terugverlangen naar de tijd van toen. Okay, we hadden geen hebbedingetjes en niet allemaal een mobieltje, maar wat we wel hadden was contacten, warme en minder warme. En dat, dat zou weer goed zijn in deze tijd dat de dagen korter worden en de avonden langer.

Dus Sies wenst jullie allemaal een fantastisch najaar met veel buitenlucht, vrienden en gezelligheid en laat die social media eens buiten de deur (als is het dan maar voor een dagje).

sies handtekening

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie