Skip to content

Column van SportivaLife Nederweert

Redactie
18 december 2013 | 16:51

Advertentie

Sportivalife-nederweert-ColumnV2De decembermaand… een maand die over het algemeen geassocieerd wordt met gezelligheid, samen zijn en daarbij vooral ook (te) veel eten en drinken. Zeker mensen die bezig zijn met lijnen en worstelen met hun gewicht schieten al in de “stress” als ze er aan denken. Vaak wordt je uitgenodigd bij vrienden of familie of ga je uit eten. Beperkte het zich tot die werkelijke feestdagen dan viel het nog wel mee maar dan zijn er nog de borrels op het werk, recepties op sportclubs en andere ‘extra’ gelegenheden. Geen nood! Met onderstaande tips blijf je gewoon in balans.

Hoe overleef ik de feestdagen? Tips die je weegschaal waardeert

  • Niet alles dat je neus passeert hoeft je mond in. Maak vooraf afspraken met jezelf over wat je wel of niet zult nemen. Sla bijvoorbeeld de hapjes bij de borrel af, zeker als er nog een Kerstdiner te wachten staat.
  • Vul je buik met groente. Zorg dat je in ieder geval lekker veel groente eet en begin daar mee. Als je ergste trek verdwenen is zul je minder eten van ongezondere, calorierijkere dingen.
  • Geniet! Focus niet op de hoeveelheid eten die je naar binnen kunt werken, maar kies voor kwaliteit. Geniet van de lekkerste gerechten, neem je tijd om van het eten te genieten. Eet rustig en proef de smaak écht. Leg afentoe je bestek even neer als je in gesprek bent. Je lichaam krijgt dan de tijd je eten te verwerken.
  • Beperk alcohol. Een glaasje wijn of een andere alcoholische versnapering hoort er voor de meeste mensen bij met Kerst. Prima natuurlijk, maar beperk het. Wissel je glas wijn af met een glas water. Gebruik het water om de dorst te lessen en neem kleine slokjes van de wijn. Hou ook in gedachte dat alcohol de eetlust opwekt. Drink je dus al voor het eten dan zul je waarschijnlijk ongemerkt meer eten.
  • Feesttip: een glas champagne bevat minder calorieën dan een glas wijn.
  • Stop op tijd. Het liefst als je nog een klein beetje trek hebt. Je zult zien als je je lichaam de tijd geeft je na 10 minuten die trek ook kwijt bent.
  • Tot slot: Wissel af met balansdagen. Tussen Kerst en Oudjaar kun je prima een paar dagen op je voeding letten. Kies voor een licht ontbijt, veel groente en fruit en beperk je tussendoortjes. Probeer daarnaast te zorgen voor extra beweging. Trakteer de hond op een flinke boswandeling (ook leuk trouwens met de hele familie op Kerstochtend) of onderneem een winterse activiteit zoals een middagje schaatsen!

Bedenk dat de ware gezelligheid zit in de goede gesprekken, spelletjes doen en het samen zijn. Geniet dus veel maar eet en drink met mate.

Fijne feestdagen, team SportivaLife Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie