Skip to content

Bussen rijden niet allemaal over Brug 15

Redactie
20 december 2013 | 16:23

Advertentie

Herstelwerk brug 15De aanpassingen van de te krappe bocht van Burg 15 is inmiddels al een paar weken gereed. Toch rijden nog niet alle bussen over Brug 15 en zijn er nog steeds buschauffeurs die vanaf de halte Sint Rochusstraat via Hulsen en de Randwegbrug richting Helmond rijden.

Niet allemaal over Brug 15

Blijkbaar weten niet alle chauffeurs dat de bocht bij Brug 15 richting Helmond is aangepast. Volgens een dagelijkse reizigster rijden de meesten bussen van lijn 61 en 82 nog altijd de “oude omleidingsroute” met vertraging tot gevolg.

Advertentie

8 Reacties

  1. Dagelijk reis ik met de bus, en nog geen enkele chauffeur gehad die over de brug reed. Bij de bushalte hangt ook nog steeds het biljet dat de tijdelijke halte gebruikt wordt. Ik vraag me dan ook af of er vanuit de gemeente wel gecommuniceerd is met Veolia over de veranderingen aan de bus. Ik heb nog geen vertraging gehad, de bussen rijden goed hoor.

  2. Ik begreep van een buschauffeur afgelopen woensdag dat men de bocht nog steeds niet goed kon nemen

  3. Waarom verbaast me dat ook niet. Het ligt ook niet direct aan die bocht, maar meer aan de tegenliggende rijstroken die er veel te dicht op liggen naar mijn idee. Ach laat de bus maar gewoon om rijden hoor, maakt toch niet uit?

  4. @Silvia: Als het waar is wat jij zegt dan is dat wel zuur….
    Bij de constructie van de nieuwe brug is speciaal rekening gehouden met het feit dat er ook bussen over heen moeten kunnen rijden. Onlangs is er nog geld gespendeerd om de bocht aan te passen. Als nu blijkt dat er (nog) geen bussen overheen kunnen dan is dat een typisch gevalletje van geld over de balk…..

    Vind het wel een rare gedachte…de oude brug was geen probleem voor een bus om te nemen…de nieuwe brug is 2x zo breed en nu is er opeens wel een probleem.

    @Stan: Je geeft aan geen vertraging te hebben. Ik weet niet hoe laat je de bus doorgaans neemt. Ik meestal om 7.30 of 8.00 uur in Nederweert. Deze bus is nu meestal 5 min later op het station dan gepland, waarschijnlijk door de omleiding bij de brug. Bij de huidige dienstregeling niet zo’n probleem, maar vanaf 5 januari gaan de tijden op de schop en dan wordt het een stuk krapper om de trein te halen. Hopelijk is de noodzaak voor deze omleiding dan voorbij.

    Lijkt me in ieder geval aanleiding genoeg voor de gemeente om de situatie nog eens opnieuw te bekijken en met Veolia in gesprek te gaan.

    • Het niet over de brug rijden is misschien iets vertragend, de meeste vertraging van lijn 61 ontstaat tussen Venlo en Panningen daarna gaat het goed. Veel erger vindt ik dat de dienstregeling 2014 zodanig is dat ik niet meer met de bus op een redelijk tijdstip (7.15u Panningen) op mijn werk kan komen vanuit Weert vertrekt deze lijn 20 min. later dan in 2013 misschien wil Veolia een andere doelgroep aanboren maar mij zijn ze kwijt als 3x per week reizende en zal ik een alternatief (auto) moeten gebruiken. Vervelender vind ik het als de schoolgangers/stagiaires die in Nederweert toch met een redelijk aantal in de bus van 06.30u stapten nu niet op tijd op hun plek kunnen zijn, want de meeste hebben nog geen rijbewijs. Veolia geeft ook aan dat de morgenrit met een 8 persoonsbusje gereden wordt naar Meijel, ik weet niet waar dit op gebaseerd is maar met 2 opstappers in Weert 6-7 in Nederweert en nog enkele in Ospel gaat dat niet lukken en zullen de Ospelnaren/Ospelsen de dupe worden.
      Een beter en gratis advies aan Veolia zou in mijn optiek zijn een 8-persoonsbusje om het halve uur van Weert naar Meijel. Of wat ook kan van Nederweert naar Meijel met een 8-persoonsbusje waarbij ik dan uitga van een overstapmogelijkheid vanaf lijn 82 vanaf Weert zodat ook rogstaekers gebruik kunnen maken van een halfuurdienst weliswaar met diverse keren overstappen richting Venlo.

  5. Haha, wat een gezeur om de bustijden. Deze veranderen bijna ieder jaar en ben blij dat er 2 maal de mogelijkheid is vanuit Nederweert om in Weert te komen. Ja, voor die enkeling die naar Meijel gaat, smorgens rijdt lijn 61 maar voor een paar mensen richting Meijel.. In tegenstelling tot lijn 82 richting Roermond is deze veel voller smorgens.

    En ja, Veolia moet keuzes maken want lijn 82 rijdt vanaf 19.55u ook met een klein busje en daar zijn ook veel mensen de dupe van. Ze houden ook registraties bij, de buschauffeur houdt regelmatig een lijstje bij.

  6. Ed heel met je eens.
    En die vertragingen komt misschien ook wel door de drukte, het weer verkzaamheden, niet oplettende mensen noem maar op.
    Niks vervelender dan mensen die klagen dat de bus iets later is, pak de fiets en je probleem is opgelost.

  7. Dat er gewijzigd wordt in vertrektijden is inderdaad nogal eens te doen maar dan zijn het verschuivingen van 5 min. , 20 min. op een uurdienst komt niet zoveel voor en nu dus wel misschien komt het voor sommige wel heel goed uit en hebben ze er voordeel bij, maar nogmaals dat geldt niet voor mij. De fiets pakken richting Meijel is mogelijk maar in de morgen om 06.00 u. deze route fietsen is geen pretje en dan ben je pas in Meijel en niet in Venlo of er ergens tussenin.
    Het rare aan dit verhaal is dat de bus van Venlo richting Weert wel op de de huidige tijd rijdt en dus daar veranderd van lijnnr of dat er een langere pauze ingebouwd wordt.
    Als je meer dan een uur smorgens moet fietsen is niet zo erg maar als je na werk of andere bezigheden nog meer dan een uur moet fietsen na 12 uur weggeweest te zijn kom je bekaf thuis en dan komen de huiselijke zaken nog met oa. koken enz. ik kan je uit ervaring vertellen dat je echt niks meer kunt daarna.
    Ik weet ook wel dat Nederweert niet groot genoeg is om de bus met schoolgangers naar Venlo vol te krijgen maar zijn wel afhankelijk van wijzigingen midden in een schooljaar.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie