Skip to content

Pleitbrief voor start spoorlijn Weert – Antwerpen

Redactie
9 januari 2014 | 15:40

Advertentie

Ongeval spoor Weert, zelfdoding, dodeDe gemeente Weert en veel ondernemers begrijpen er niets van dat de spoorlijn naar België -niet- op korte termijn voor personenvervoer wordt geactiveerd. Met een relatief lage investering kan Limburg aangesloten worden op het Belgische spoornet. Daarom heeft het gemeentebestuur vandaag een brief gestuurd naar Provinciale Staten van Limburg waarin wordt gepleit voorrang te geven aan deze verbinding.

Spoorlijn Weert – Antwerpen

Wethouder Frans van Eersel: ‘Het economisch belang voor de regio’s Brainport en Keyport wordt onvoldoende meegenomen in de afweging van de aanpak van spoorprojecten. De lijn is een internationale kans die op korte termijn realiseerbaar is’.

Ten opzichte van andere Limburgse spoorprojecten vraagt de spoorverbinding Weert – Antwerpen (via Hamont) een relatief lage investering, namelijk 8 miljoen euro. Het gemeentebestuur stelt voor om met de minst complexe en goedkoopste spoorprojecten te starten. De treinen op de huidige lijn Antwerpen – Neerpelt rijden vanaf 1 april 2014 door tot aan het laatste station voor de Nederlandse grens. Dat is Hamont. Een kleine tien kilometer rest nog om de derde grensovergang per spoor tussen Nederland en België te realiseren. Naast de gemeente Weert en veel ondernemers ondersteunen ruim 4000 burgers uit de grensregio met een petitie deze spoorlijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie