Skip to content

Hot Buskers presenteren eerste elpee “Sweet Street Promenade”

Redactie
17 januari 2014 | 19:00

Advertentie

poster hot buskersOp zondag 26 januari presenteren de Hot Buskers hun eerste studio-album “Sweet Street Promenade” in de Bosuil in Weert. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de band in vervulling.

De muziek laat zich het beste typeren als een aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, alternative country en folk blues. Playing old music the new way & new music the old way is hun slogan. Authentiek en ongepolijst, traditioneel en modern, toegankelijk en origineel. En dat alles in een akoestische setting met zes muzikanten rondom één microfoon. Dat laatste trouwens alleen maar als versterking echt nodig is. Want het liefste zingen de Hot Buskers onversterkt met gitaren, accordeon, mandoline, contrabas en buskomatic. Met passie voor puurheid. Van de straten van Antwerpen tot de kroegen in Parijs en weer terug naar de Limburgse roots.

eerste elpee “Sweet Street Promenade”

De Buskers zelf moesten dan ook even wennen aan het idee om de kille studiosfeer te verkiezen boven het live spelen in de kroegen en op straat. Uieindelijk hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en zijn ze een jaar geleden met hun eerste opnames gestart. De bedoeling was om in maart 2013 een demo CD met enkele nummers klaar te hebben. Nu is er dan – ruim een jaar later – een heuse langspeelplaat! De band is er maar wat trots op dat ze “Sweet Street Promenade” binnenkort aan het publiek kan presenteren. Maar liefst 2 x 6 liedjes geperst op ouderwetse vinyl. Mensen die geen platenspeler meer hebben hoeven zich trouwens niet ongerust te maken, het album is ook te verkrijgen op CD of als LP-CD package.

De officiele presentatie van “Sweet Street Promenade” vindt plaats op zondagmiddag 26 januari in muziekcentrum De Bosuil in Weert, aanvang 15.30 uur. Met medewerking van The Hillbilly Hayride en Disco Haro. Entree gratis. Meer info: www.hotbuskers.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie