Skip to content

Tegenprestaties steeds beter uitgevoerd

Redactie
21 januari 2014 | 12:05

Advertentie

lentefestijn NederweertEr zijn in Nederweert ongeveer 100 bedrijven en particulieren die tegenprestaties afgesproken hebben met de gemeente in ruil voor een vergunning om te bouwen in het buitengebied. Het gaat dan met name om de landschappelijke inpassing van het bedrijf.

Resultaten tegenprestaties buitengebied bekend

Sinds 2012 controleert de gemeente Nederweert strenger op afgesproken tegenprestaties in het buitengebied. Tegenprestaties moeten worden geleverd bij het vergroten, veranderen of aanpassen van een functie van een bedrijf of gebouw in het buitengebied. De afspraken tussen ondernemer of particulier en de gemeente zijn vooraf samen gemaakt. De controlerondes van vorig jaar laten zien dat nog niet alle deelnemers de afspraken volledig nakomen.

Controle
Na de controle in het voorjaar heeft een aantal bedrijven een concept-dagvaardiging gekregen als allerlaatste waarschuwing om de tegenprestatie te realiseren. Dit is begeleid met een bezoek van de portefeuillehouder en de landschapsdeskundige. De bezoeken werden ook aangegrepen om verbindingen te maken met andere aspecten die speelden in het buitengebied. Verder is heel goed doorgesproken wat er gerealiseerd moest worden en in enkele gevallen is de situatie ter plekke bekeken om nog betere afspraken te maken.

De hercontrole in het najaar vond op 2 december plaats bij 21 bedrijven. Resultaat van de controle is dat 66% van de bedrijven akkoord zijn bevonden en dat 34% niet voldaan heeft aan de afspraken. Opvallend is dat bedrijven de overeenkomsten maar gedeeltelijk uitvoeren en soms een eigen invulling geven aan de tegenprestatie. In het voorjaar voldeed nog maar 39% van de te controleren bedrijven.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie