Skip to content

Vooruitblik Derby SV Leveroy – Eindse Boys

Redactie
7 februari 2014 | 18:42

Advertentie

Voetbal

Aanstaande zondag 9 februari staat de derby SV Leveroy – Eindse Boys op het programma. Een mooie gelegenheid om de twee jongste basisspelers van beide teams in de schijnwerpers te zetten. Jack van Diepen en Jay Stals zijn vrienden van elkaar en hebben jaren met elkaar gevoetbald.

Jack versus Jay

Jack van Diepen (18) is doelverdediger bij SV Leveroy. Jack is zijn voetbalcarrière begonnen in zijn geboortedorp Leveroy. Al snel zag men dat hij aardig kon keepen en werd hij geselecteerd de jeugd van VVV-Venlo. Jack is hierna bij de Eindse Boys gaan voetballen waar hij als 16-jarige zijn debuut maakte als keeper van het eerste. Na 6 jaar begon het te kriebelen en wilde hij terug naar zijn geboortedorp. Hier is hij gestart als tweede keeper, maar inmiddels heeft hij zijn debuut gemaakt tegen RKAVC waar een belangrijke rol voor hem was weggelegd. Zondag staat hij onder de lat tegen zijn oude ploeg.

Aanvaller Jay Stals (17) speelt zijn hele leven al bij de Eindse Boys. Op 15-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste, tegen niemand minder dan Leveroy. Deze wedstrijd is geëindigd in een gelijkspel net zoals bijna alle wedstrijd daarna. Als 16-jarige heeft hij een basisplaats in het eerste en al aardig wat doelpunten gemaakt. Jay heeft tijdens zijn jeugd in het jeugdelftal van Helmond Sport en in het regioteam van de KNVB gevoetbald. Hij is erg gedreven en de vraag is of hij zijn hele carrière nog bij de Eindse Boys zal blijven. Dit seizoen heeft hij 6 goals gescoord in de 5e klasse D. Volgens veel trainers van de 5e klasse is Jay de gevaarlijkste speler bij de Eindse Boys.

Eindse Boys heeft een moeilijk seizoen en staat op een 11e plek. Na het vertrek van trainer Frank Kuijpers heeft Hein Poell het stokje overgenomen. Dit heeft een positieve invloed op supporters én spelers gehad. Volgend seizoen krijgen de Boys een nieuwe trainer, Will Bongers. Will is geen onbekende in Eind. De vraag is of hij met Eindse Boys in de 5e óf 6e klasse komt te spelen.

Leveroy doet het goed en staat 3e in de 5e klasse. Volgens vele clubs is Leveroy een gevaarlijke tegenstander met veel jonge, goede spelers. Goed nieuws voor Leveroy is dat het trainingsduo Marcel Heijmans en Laurence Snijders een jaar extra hebben bijgetekend. 

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie