Skip to content

Meneer Heineken, het is voorbij

Redactie
8 februari 2014 | 12:20

Advertentie

beek-meneer heineken, het is voorbij (1)Zondagmiddag 23 februari om 14.30 uur presenteert in de Weerter bibliotheek voormalig hoofdinspecteur van de politie Amsterdam Geert van Beek “Meneer Heineken, het is voorbij”. In dit boek komen de rol, de werkwijze en de dilemma’s waarmee de politie van doen had, aan bod. Toendertijd schreef Peter R. de Vries zijn boek vanuit de ontvoerders. Van Beek geeft nu de visie van de recherche op de ontvoering van Freddy Heineken.

Meneer Heineken, het is voorbij

De ontvoering
Op 9 november 1983 worden Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer door een aantal mannen ontvoerd. De politie ontvangt een brief waarin de ontvoerders het losgeld eisen: bijna 35 miljoen gulden. Op 30 november worden Heineken en Doderer levend gevonden in een loods niet ver van Amsterdam. Twee van de vijf ontvoerders worden meteen gepakt, één meldt zich later vrijwillig bij de politie. Ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout ontkomen. Zij worden na intensief speurwerk van de recherche in februari 1984 in Parijs opgepakt. Geert van Beek beschrijft de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken gedurende drie weken. Vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche laat hij de complexe opdracht van de politie zien. Hoe kunnen ze de ontvoerders te slim af zijn? Welke strategie moeten ze volgen om Heineken en Doderer levend vrij te krijgen?

True Crime
Het boek is spannend en informatief tegelijkertijd. Van Beek beschrijft een hecht rechercheteam dat gedegen onderzoek moet doen. Tegelijkertijd kampt het met de harde realiteit van het gevecht met een groep misdadigers. Een aanrader voor de liefhebber van true crime.

De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden i.v.m. de beschikbare plaatsen op www.bibliocenter.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie