Skip to content

Voorstel ronde VVD-Nederweert – De top 4

21 februari 2014 | 19:15

Op 19 maart 2014 vinden in Nederweert weer de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Voor de achtste maal neemt de VVD daaraan deel. In de afgelopen raadsperiode heeft de VVD deelgenomen aan de coalitie. Ondanks de economische crisis hebben we veel kunnen realiseren in Nederweert en staat de gemeente er bovendien financieel heel gunstig voor. Dat is nodig, want de komende vier jaar wachten er weer vele nieuwe uitdagingen. De VVD gaat graag die uitdagingen aan, gedreven door onze enthousiaste kandidaat raadsleden en altijd in dialoog met de inwoners van onze gemeente.

Voorstel ronde VVD De top 4

Foto01_EllyElly Scheepers-Dings
(Nederweert-Schoor)
Lijst 4 no. 1

Elly is een geboren en getogen Nederweertse. Ze woont al bijna 40 jaar op de Kraan in het mooi buurtschap Schoor, samen met haar man Frenk. Elly is moeder van 2 volwassen kinderen en is inmiddels oma.
In het dagelijks leven is ze werkzaam in haar eigen praktijk als logopedist en dyslexiespecialist. Deze specialistische vakgebieden zijn voortdurend in ontwikkeling en vragen veel bij- en nascholing.

Elly is in het verleden 14 jaar voorzitter geweest van Peuterspeelzaal Klein Duimpje in Nederweert-Eind, meer dan 15 jaar collectrice voor Jantje Beton en jaren vrijwilliger bij het gehandicapten zwemmen in zwembad Merenveld. Ze is lid van logopediekring ”Van Horneland” en nog redactielid van het Buurtblaedje van Schoor, Roeven en Kraan. Naast haar drukke baan, haar werk als raadslid en fractievoorzitter, leest Elly natuurlijk veel vakliteratuur, maar heeft ze ook nog tijd om te lezen, tuinieren en te sporten.

Vanaf 1994 zit Elly voor de VVD in de gemeenteraad, waarvan alweer ruim 10 jaar als fractievoorzitter. Haar specialiteiten zijn daardoor allround geworden, maar haar politieke hart ligt vooral bij zaken, die dicht bij de burger liggen. Met name alles wat met jeugd, ouderen, zorgbehoevenden en gehandicaptenzorg, alsmede onderwijs te maken heeft. Verder vindt zij het heel belangrijk, dat ook het buitengebied voorzien wordt van glasvezel. Daar zet zij zich dan ook voor 100% voor in. Het initiatief en de mening van de burger staan bij haar hoog in het vaandel. Een echte volksvertegenwoordigster dus. Ze houdt van een open en eerlijke discussie op een voor iedereen duidelijke en begrijpelijke manier.
Foto02_Martin

Martin Stroomer
(Nederweert)
Lijst 4 no. 2

Martin woont sinds 2007 in Nederweert met inmiddels zijn vrouw en 2 kinderen. Hij is afgestudeerd aan de HTS Autotechniek en werkt ook in de automobielindustrie. “Ik ben lid geworden van de VVD omdat ik vind dat het belangrijk is om niet alleen te roepen langs de zijlijn dat alles maar beter moet, maar ik wil daar graag zelf ook een steentje aan bijdragen.”

De afgelopen jaren heeft Martin zich actief ingezet in het VVD bestuur en als ondersteuner van de fractie. Met name infrastructuur is een thema wat zijn speciale interesse heeft. De komende raadsperiode worden belangrijke besluiten genomen door de gemeente ten aanzien van het tracé van de randweg.

Samen met de VVD fractie vindt Martin het belangrijk dat alle opties goed onderzocht en onderbouwd moeten worden, rekening houdend met de noodzaak van de randweg voor aansluiting bij de belangrijke regio’s die ons omringen, maar zeker zo belangrijk, rekening houdend met lokale belangen van bewoners en ondernemers.

Onder infrastructurele verbetering valt volgens Martin ook de verhoging van de verkeersveiligheid. “Hoewel er weinig sprake is van onveilige verkeerssituaties in onze gemeente, worden er nog regelmatig knelpunten gemeld. Die moeten wat mij betreft de aandacht krijgen die ze verdienen en verbeterd worden waar nodig. Dit geldt natuurlijk voor de huidige situatie, maar ook voor toekomstige aanpassingen in het verkeersnet”.

Foto03_HansHans Houtman
(Budschop)
Lijst 4 no. 3

Hans is nu woonachtig in Budschop, maar woont al 28 jaar in de regio. Hij is 12,5 jaar rayondirecteur geweest bij de ING Bank. Hans heeft daarnaast ook zitting gehad in veel besturen van aan het MKB gelieerde organisaties, iets wat hij ook na zijn pensionering heeft voortgezet. Hij was geruime tijd lid van de Raad van Toezicht van Gehandicaptenzorg Limburg en van het Rick. Hans houdt van cultuur en historie. Hij is onder meer ‘Vriend van Eijnderhoof’ en voorzitter van de Stichting tot Behoud van de Paterskerk te Weert. Daarnaast gaat hij graag golfen.

Sinds 8 oktober 2013 is Hans onze wethouder. Als wethouder is hij verantwoordelijk voor: milieu, plattelandsontwikkeling, economische zaken en financiën. Hans hecht veel waarde aan een solide financieel beleid met een heldere begroting en voldoende reserves.

Foto04_EvelineEveline Korsten
(Nederweert-Eind)
Lijst 4 no. 4

Eveline is geboren en opgegroeid in het centrum van Nederweert. Tegenwoordig woont zij met haar man en hun twee kinderen in Nederweert-Eind. Na meer dan tien jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, heeft ze de overstap naar de zorg gemaakt. In 2007 is Eveline afgestudeerd als psycholoog, waarbij ze onder andere onderzoek heeft gedaan naar reorganisaties in bedrijven en het welzijn van mensen met een chronische ziekte. Vanuit deze achtergrond heeft zij zich in 2013 als fractieondersteuner bij de VVD Nederweert aangesloten.

De komende raadsperiode en daarna, valt er op het beleidsniveau van jeugd, zorg en welzijn genoeg te doen. Op gemeentelijk niveau is er vanaf 2015 minder te besteden en meer te regelen. Daarom vindt Eveline het zaak om zich nu al vanuit de politiek te concentreren op solide en kwalitatief goede beleidsniveaus voor de toekomst. Zodat het huidige peil blijft gehandhaafd en waar nodig, verbeterd.
Vanuit de VVD-fractie gaat Eveline voor een betere en meer gerichte samenwerking tussen de verschillende partijen zorgaanbieders. Ook wil ze al die mensen die nu al – vaak belangeloos – meehelpen aan een leefbare samenleving, op de juiste waarde schatten. Zij stelt: ‘Alle partijen moeten herkend en erkend worden. Een productieve samenwerking tussen alle belanghebbenden, betekent de juiste ondersteuning op maat voor diegenen die het nodig hebben.’
Eveline ziet het als een belangrijke taak van de gemeente om een herkenbaar en toegankelijk aanspreekpunt te creëren waar alle betrokkenen elkaar kunnen vinden en waar toe wordt gezien op een goede naleving van genomen beslissingen. Zorg voor elkaar is nooit af.

Website: www.vvd-nederweert.nl
Facebook: www.facebook.com/vvdnederweert
Twitter: @vvdnederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie