Skip to content

Derde voorstelronde VVD-Nederweert

Redactie
26 februari 2014 | 8:57

Advertentie

Op 19 maart 2014 vinden in Nederweert weer de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Voor de achtste maal neemt de VVD daaraan deel. In de afgelopen raadsperiode heeft de VVD deelgenomen aan de coalitie. Ondanks de economische crisis hebben we veel kunnen realiseren in Nederweert en staat de gemeente er bovendien financieel heel gunstig voor. Dat is nodig, want de komende vier jaar wachten er weer vele nieuwe uitdagingen. De VVD gaat graag die uitdagingen aan, gedreven door onze enthousiaste kandidaat raadsleden en altijd in dialoog met de inwoners van onze gemeente.

Derde voorstelronde VVD-Nederweert

Ook deze week stellen wij weer graag drie van onze kandidaten aan U voor.

Foto08_MaartenMaarten Smeets
(Ospeldijk)
Lijst 4 no. 8

Maarten is alweer vier jaar gemeenteraadslid. Wat gaat de tijd toch snel. Waar hij vier jaar geleden nog druk aan het studeren was en in zijn vrije tijd uit een vliegtuig sprong, heeft hij nu van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Zomers is hij werkzaam als instructeur op Paracentrum Texel. Daarmee is zijn verbondenheid met Nederweert minder geworden. Toch stelt hij zich opnieuw beschikbaar als gemeenteraadslid! Want volgens Maarten: “Als je vind dat er iets veranderd dient te worden, moet je dit niet alleen zeggen, maar moet je dat ook aanpakken.”

Toen hij bijna tien jaar geleden zijn HAVO diploma behaalde wilde hij zich graag inzetten voor u en voor onze gemeente. Hij had een hoop ideeën over huisvesting en digitalisering, maar ook service en ontwikkeling. Eerst had hij de VVD Nederweert ondersteund als fractieondersteuner met onder andere het dossier rond de biomassacentrale. Kan iemand zich dat überhaupt nog herinneren? En daarna deze periode als raadslid.

Ongeveer deze periode is ook nodig om iets echt te veranderen. Toen hij als fractieondersteuner aangaf dat er onvoldoende passende huisvesting was voor jongeren werd dat weggehoond. Maar vervolgens werd het wel opgenomen in gemeentelijke afspraken. Toen vier jaar later deze afspraken geëvalueerd werden, gaf hij aan dat er niets gebeurd was. Dat werd afgedaan als mindere prioriteit en vanwege de economische crisis niet uitvoerbaar. Dit is hoe langzaam de weg van verandering loopt. Er is geen wil en dus ook geen weg naar verandering toe. Maar uiteindelijk is er nu toch hoop. De huisvesting is nog niet gerealiseerd, maar Wonen Limburg vind ook dat er weinig huisvesting is voor jongeren en beginners in de huursector. Want kopen is al jaren onmogelijk voor starters en een aantal jaar geleden kon het alleen als jonge tweeverdieners bijna al hun inkomen aan wonen besteedden.

Wat betreft digitalisering is Maarten sceptisch! Het is mooi dat er sneller, makkelijker en dus goedkoper door de gemeente gewerkt kan worden. Alleen een gemeente is er niet om snel, gemakkelijk en goedkoop te werken. De gemeente is er om voor haar burgers te werken. Deze burgers moeten het doel zijn en niet een middel, wat ook maar digitaal dient mee te werken. Iedereen die dat niet kan of niet wil moet de mogelijkheid hebben om ook een hoge service van onze gemeente te verwachten. Digitaliseren kan hier negatieve effecten hebben, want als de burger niet digitaal werkt, dan werkt de gemeente alleen in de ochtend. Daar moeten we voor waken en ook voor onze digitale veiligheid.

Foto10_HenricoHenrico Gijzen
(Nederweert)
Lijst 4 no. 10

Henrico is geboren in het Brabantse Oosterhout en opgegroeid in Weert. Sinds 2005 woont hij in Nederweert. Hij heeft een relatie met de in Weert woonachtige Milou Houtman, en samen hebben zij vijf kinderen in de leeftijd van zes tot tien jaar.
.
Henrico heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de HTS in Eindhoven en is nu al meer dan tien jaar werkzaam in de afvalbranche. Hij werkt momenteel bij een groot Duits bedrijf dat onder andere magazijnsystemen en afvalcontainers ontwikkelt, ontwerpt en produceert. Voor de divisie Afvaltechniek en Recycling vervult hij al vijf jaar de rol van Directeur voor de Benelux.

Henrico houdt van sporten. In het verleden heeft hij basketbal gespeeld en momenteel speelt hij golf en tennis. Hij zit in het bestuur van tennisvereniging NTC’72. In het verleden heeft hij ook diverse andere bestuursfuncties bekleed.
Foto15_WilhelmienWilhelmien Ogier-Dings
(Ospel)
Lijst 4 no. 15

Wilhelmien is een geboren Nederweertse. Ze woont bijna haar hele leven in Nederweert en woont sinds 2000 aan de Hagelkruisbaan in Ospel, samen met haar man Giel en twee studerende kinderen: dochter Monique van 18 en zoon Rutger van 17. Haar twee volwassen kinderen wonen zelfstandig met hun partners in Nederweert. Zoon Harold van 33 is zelfstandig ondernemer in het grondverzet en loonwerk. Dochter Judith van 31 werkt op de Intensive Care als verpleegkundige. Wilhelmien is oma van twee kleindochters. In het dagelijkse leven runt ze samen met haar man een elektrotechnisch installatie bedrijf dat vooral werkzaam is in de agrarische sector, verzorgingshuizen, voedselindustrie, utiliteit en particuliere woningbouw. In dat bedrijf heeft ze de verantwoording voor de financiële- en personeelszaken.

Wilhelmien is actief lid en bestuurslid van Tennisclub de Meulenslag in Ospel, fietst in de damesgroep van Toer- en Wieler Club Nederweert, volgt de regionale en landelijke media en leest graag een goed boek, digitaal en op papier. Vanaf 2005 is ze fractieondersteuner van de VVD Nederweert en ze heeft ruim vijf jaar deel uitgemaakt van het bestuur als penningmeester. Wilhelmien is van nature een netwerker en staat midden in de samenleving. Hierdoor vangt ze vele signalen op van burgers en ondernemers, jong en oud, die ze vervolgens als VVD fractieondersteuner verwoord naar de gemeenteraadsleden. Ze houdt van een evenwichtige samenleving met een daadkrachtige besluitvorming binnen de gemeente. Daarnaast stelt ze hoge eisen aan eigentijdse communicatie: onder andere een alom sluitend glasvezel netwerk en een gezond bestaan van een gevarieerd aanbod van sportverenigingen in alle dorpskernen van Nederweert.

Website: www.vvd-nederweert.nl
Facebook: www.facebook.com/vvdnederweert
Twitter: @vvdnederweert

Advertentie

2 Reacties

  1. Ben benieuwd of de mensen/ondernemers weer dom genoeg zijn om op de VVD te stemmen. Waarschijnlijk wel en als dat zo is dan houd de midden klassen om uit gekleed te worden door de VVD.

    VVD, meer belastingen, groter begrotingstekort.

    VVD Slogan 2014: Reageren kunnen we niet, maar uw uitgeven en de belastingen verhogen kunnen we des te beter!

  2. Excuus, regeren moet het natuurlijk zijn, niet reageren. (Alhoewel de VVD natuurlijk alleen maar reageert (paniekvoetbal) i.p.v. vooruit ziet ).

    VVD Slogan 2014: Regeren kunnen we niet, maar uw uitgeven en de belastingen verhogen kunnen we des te beter!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie