Skip to content

En dao gaon vae weer…

Redactie
28 februari 2014 | 20:27

Advertentie

SiesHet es alweer efkes geleeje det ich uch mèt mien meîning bli-j heb gemaaktj. Mer ich ben er weer…

De afgelopen tijd was het vrij rustig in ons mooie Ni-jwieërt, natuurlijk bleef het gekrakeel over het links of rechtsom van de Kerkstraat, de verkiezingen en de kleding van onze wethoud(st)er, maar echt een onderwerp was er voor mij even niet.

En dao gaon vae weer…

Nu is er echter weer iets moois ontstaan waar Sies toch graag zijn plasje over wilt doen. Nadat jaren geleden eerst het jeugddansen, daarna de Riva en iets korter geleden de Madeira verdween, is er; volgens velen, voor de jeugd niet echt veel te beleven in os Ni-jwieërt. Als er al iets te doen is, dan is het altijd weer voor een andere groep dan de o zo belangrijke jeugd. En wel de jeugd die net te groot is voor het servet en te klein voor het tafelkleed. Nou de Ni-jwieërter horeca heeft jullie ontdekt. Jullie hebben er enkele “leuke” activiteiten bij gekregen. De horeca heeft zeker gedacht; deze jeugd (die de toekomst heeft) moet ook iets krijgen of willen ze eigenlijk gewoon gaan verdienen?

Het begon allemaal in D’Indj, je weet wel daar waar het allemaal begintj, Bi-j Le-nie. Ruim anderhalf jaar geleden gingen daar voor het eerst op zondagavond de voetjes van de vloer. Echt druk was het er niet, maar stilaan begon het te lopen. Al weet Sies zeker dat de zaterdag- of vrijdagavond een betere zou zijn, maar dat terzijde. Toen dachten ze op Budschop, maar dat kunnen wij ook en ook daar gingen de voeten van de vloer en kwam, nu wel op zaterdag, Young Beats bij de Schans. Wat schetste echter Sies zijn verbazing? In Ospel vinden ze dat ze niet achter kunnen blijven. Nee, een beetje dorp heeft toch zeker ook zijn eigen jeugddansen en tja oude tijden herleven want wie is er niet ooit begonnen met het jeugddansen bij de Pinnenhof. Ik weet zeker dat velen er het eerste kusje hebben gegeven en weer anderen (lees ouderen) hun kinderen op zondagavond wegbrachten en weer ophaalden om zo er toch zeker van te zijn dat er niets gemist werd. Of die oude tijden weer gaan herleven, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat concurrentie goed is, maar dat je het meest wint als je een ander wat gunt of samen optrekt, dat is iets dat Sies ooit lang geleden geleerd heeft van ene mijnheer die een groot uitgebouwd sprookjesbos heeft daar ergens in Kaatsheuvel.

Dus neem mijn gratis advies ter harte en concurreer elkaar niet kapot, want dan ben ik bang dat het ooit niets was, één kwam, twee overzag en helaas de derde de dood van allen betekende. En dan is de jeugd uiteindelijk de dupe!

sies handtekening

 

Advertentie

2 Reacties

  1. Goed gesproken, Sies, enne, ook ik ben begonnen bij de Pinnenhof, en in Ospel, want daar was toen ook jeugddanssen. En wat een mooie tijd was dat, laat onze kinderen later ook terug kijken, op die mooie tijd, van hun eerste dansje, en natuurlijk, kusje.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie