Skip to content

Stadswandeling door Weert met als thema de Vastelaovendj

Glendi
28 februari 2014 | 8:13

Advertentie

Stadswandeling Weert (Plevuuze Paad)Op zondag 9 maart wordt een Stadswandeling door het centrum van Weert georganiseerd met daarbij aandacht voor de nieuwe Plevuûze Paad.

Plevuûze Paad wandeling

Samen met een gids wandel je door de Weerter binnenstad, maak je kennis met de Wieërter Vastelaovendjgeschiedenis en kom je alles te weten over de nieuwe Plevuûze Paad. Binnen de singelring zijn 70 unieke plevuûze (tegels) te vinden van oud prinsen. Deze tegels zijn ontworpen door leerlingen van de Weerter basisscholen en cliënten van Atelier 88. Achter iedere plevuus zit een verhaal.

Verder wordt aandacht besteed aan Weert in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Deze wandeling zal in principe in het dialect worden gehouden en duurt zo’n 1,5 à 2 uur. De kosten bedragen 2 euro per persoon (kinderen tot 12 jaar gratis). Je vertrekt om 14.00 uur vanaf de Markt bij de ingang van de Sint Martinuskerk te Weert.

Uiteraard is het ook mogelijk om op een voor u geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Een culinaire stadswandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Meer info vind je op www.stadsgidsenweert.nl

Foto: Weertdegekste

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie