Skip to content

Geslaagde Internationale Vrouwendag en 25 jaar Jubileum Venezuela werkgroep

Redactie
11 maart 2014 | 10:48

Advertentie

Internationale Vrouwendag

Afgelopen zaterdag heeft de Venezuela werkgroep 165 vrouwen uit de gemeente Nederweert in gemeenschap huis Pinnenhof ontvangen. Na een zeer gelaagde brunch was het hoogtepunt de verkiezing van de “Vrouw van het Jaar”. Dit jaar zijn, heel bijzonder, vier vrouwen – de zussen van Pater Tinus Konings – verkozen.

Bijna vanaf het begin zijn de zusjes Konings al lid. De werkgroep werd 25 jaar geleden opgericht door Mariet en Angelien met een project aangedragen door pater Konings in Venezuela. De zusjes zijn trots dat de naam nog steeds gelinkt in aan hun broer Tinus Konings (1935-2002).

Venezuela werkgroep

Ieder op hun eigen wijze en met hun eigen talenten hebben zij zich ingezet voor de werkgroep. Annie is overigens ook de stuwende kracht achter ‘Stichting adoptiefonds’. Dit fonds is destijds in het leven geroepen door haar broer Tinus, Pater Salvatoriaan, die jaren in Venezuela Merida tot aan zijn overlijden werkzaam is geweest. In nauwe samenwerking met Pater Leenders en Pater Stijn wordt bekeken of een kind in het adoptiefonds geplaatst kan worden zodat het een opleiding kan volgen.  Ook het gezin van het kind wordt daarbij ondersteund zodat ook zij een betere toekomst krijgen.

Het huis van Annie en dat van haar zussen was altijd de thuisbasis tijdens Tinus zijn welverdiende vakanties. Ook zijn mede reisgenoten en vrienden konden altijd rekenen op een warm welkom in Ospel.

Annies zussen Mia, Leen en Toos (gestorven in 2004) zijn vanaf de oprichting actief lid van de werkgroep. Ondanks het overlijden van hun echtgenoten, hun broer Tinus en hun zus Toos heeft de werkgroep altijd op ze kunnen rekenen. Zo bakten ze honderden vlaaien en wafels in de afgelopen 25 jaar. Hun inzet is bijzonder, de verbondenheid met elkaar en voor hun broer Tinus. Daar deden ze het en daar doen ze het voor!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie