Skip to content

Maak jij Nederweert ook bloemrijk?

Redactie
11 maart 2014 | 16:26

Advertentie

BloemenDe lente zit in de lucht! Tegelijkertijd met het voorjaar verandert het buitengebied van Nederweert in één grote bloementuin. Op zaterdag 15 maart wordt namelijk het vernieuwde project Bloemrijke Akkerranden opengesteld. De regeling wordt opengesteld voor burgers en agrariërs. Op verzoek van enkele enthousiaste vrijwilligers maakte de gemeente Nederweert zich sterk om dit project een vervolg te geven. De nieuwe regeling, die breder van opzet is, moet het Nederweerter buitengebied nóg mooier maken.

Maak jij Nederweert ook bloemrijk?

De nieuwe Bloemrijke Akkerranden-regeling wordt op zaterdag 15 maart opengesteld. Je kunt inschrijven tot woensdag 2 april. Er is ruim drie hectare bloemrijk zaad beschikbaar voor particulieren. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd. De zaadmengels bestaan uit planten uit de streek die niet gaan woekeren. Denk bijvoorbeeld aan Cosmea, Phacelia, Meisjesogen, Klaproos, Boekweit en Gele Kamille.

Er is één hectare zaad beschikbaar voor de zogeheten ‘commerciële agrarische randen’. Hierbij krijgen agrarische ondernemers een vergoeding van 15 cent per vierkante meter voor het beschikbaar stellen en inzaaien van de akkerrand, die 0,2 tot 0,5 hectare mag tellen.

Je kunt een aanmeldingsformulier aanvragen via Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio, tel. 077 – 3061744 of via e-mail: info@plattelandscoöperatie.nl. Na de aanmelding krijg je instructies waar en wanneer je het zaad op kunt halen. Dit zal waarschijnlijk de gemeente garage of  de AVEVE winkel in Nederweert zijn.

Advertentie

2 Reacties

  1. Fijn om langs akkerranden te fietsen, die er mooi uitzien. Bloemen in de randen is mooi. Hier krijgt de boer subsidie voor. Wel even een vraag: de troep, die boeren maken, betalen de boeren hier ook voor??
    Het geld dat in het majeure plan zit, gaat 1 kant op.
    Onder het motto van : niets voor niets!

  2. Goed idee. Wordt de troep in de bermen mee verbloemd.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie