Skip to content

Programma 450 jarig jubileum Paardendag en Jaarmarkt Weert

Glendi
12 maart 2014 | 9:30

Advertentie

450 jaar Weerter PaardenmarktDe Paardendag viert komende zaterdag 15 maart haar 450 jarig bestaan. Een bijzonder jubileum dat door het samenvallen met de viering van Weert 600 jaar stad een mooie gelegenheid is om Weert als paardenstad op de kaart te zetten.

Paardendag en Jaarmarkt Weert

Grote namen uit de nationale en internationale paardentop zullen aanwezig zijn. Het programma met keuringen, shows, demonstraties, ambachtskunsten en andere feestelijke activiteiten begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het hele programma is te vinden op www.weert600jaarstad.nl. Ook kun je daar een flyer met het tijdschema downloaden.

Keuringen en shows op Kasteelplein/Hoge Kei
Het programma begint om 10.00 uur op de Kasteelsingel met keuringen van Shetland Pony’s, trekpaarden en Haflingers. Van oudsher is het Nederlandse trekpaard onmisbaar op het boerenbedrijf en in dit opzicht van grote betekenis geweest voor het Weerter boerenleven.

Rond 12.30 treedt er een houtsnijkunstenaar met kettingzaag op en geeft Fré Moonen een show met Shetland pony Angel. Na het huldigen van de kampioenen gaat het programma om 14.00 uur verder met spectaculaire onderdelen zoals Touwtrekken door Ruud Hornesch, de Spaanse pas de deux door Showgroep Le Winne, Kür op muziek door Vereniging De aangespannen Haflinger en Vliegend tapijt door Ruud Hornesch.

Spektakel in het Stadspark
Grote namen uit de paardensport treden op in het stadspark, onder andere: Jenny Schreven (dressuuramazone), Cindy Hessels (Westernriding NK 2013), Rini Rutjens (Wereldkampioen Mennen 2003) en Laura Hoogeveen (Eventing NK 2013). Ook verenigingen uit Weert en omstreken presenteren zich. Het programma start om 11.00 uur met Ponyvoetbal door Ponyclub Laar en loopt door tot 15.45 uur.

Er zijn optredens van de Politiehondenvereniging Recht door Zee, Kür op muziek door Jenny Schreven, Kür op muziek met acht Friese paarden door Showgroep Le Winne, Western riding door Cindy Hessels, Carrouselproef met acht pony´s door Stal Oppe Stiene, Kür op muziek door Vereniging De aangespannen Haflinger, De molen door ´t Brabants Span, Mendemonstraties door Rodinde en Riny Rutjes, Eventing door Laura Hoogeveen, Hongaarse Post door ´t Brabants Span en afsluitend een optocht van driespan trekpaarden, Gulpener Bierwagen en Showclub KVTH Limburg.

Amusement in de binnenstad
Altijd al een hoefsmid, paardentandarts of paardenmasseuse live aan het werk willen zien? Loop tussen 11.00 en 15.00 uur naar de Markt en bekijk daar het vakwerk van Jan Bocken, Marcel Jacobs en Angelique Schreurs. Ook zet fotograaf Linda Beelen kinderen met paard/pony op de foto en treedt er een houtbewerker met kettingzaag op.

Tot slot is er op de Kasteelsingel een kinderboerderij ingericht en trekt er over de singels een paardentram met 4 trekpaarden en de Gulpener Bierwagen. Een ritje op de paardentram en koetsen is gratis. Op het parkeerdek van het stadhuis houdt de Samenwerkende Weerter Autodealers (SWAD) een autoshow en kunnen kinderen genieten van een kinderkermis. In de Hegstraat vindt een demonstratie met oude tractoren plaats.

De toegang is gratis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie