Skip to content

Crematorium Weerterland

Redactie
14 maart 2014 | 11:23

Advertentie

crematorium weerterland weertVrijdag 14 maart 2014 werd de koopovereenkomst getekend van het perceel aan de Ringselvenweg tussen Van Deursen Uitvaartverzorging en de gemeente Weert. De bouwvergunning is door initiatiefnemers inmiddels aangevraagd. Naar verwachting is de opening van het nieuwe crematorium in het voorjaar van 2015. Chayenne en Blossom van Deursen, de derde generatie van familiebedrijf Van Deursen Uitvaartverzorging, gaan dit initiatief verwezenlijken.

Vorig jaar werd door van Deursen nog een plan gelanceerd voor een crematorium op Budschop. Dit plan is in de prullenbak beland nadat er snel met de gemeente Weert een lokatie beschikbaar was om een crematorium te realiseren in Weert.

De initiatiefnemers denken dat het crematorium in een grote behoefte zal voorzien. Steeds meer families stellen het op prijs om in de eigen leefomgeving afscheid van een dierbare te nemen. De dichtstbijzijnde crematoria voor de regio Weert liggen nu nog op een rijafstand van een half uur. Het crematorium wordt voor iedereen toegankelijk, losstaand van de door de familie gekozen uitvaartondernemer. Op die manier is de regiofunctie van het crematorium geborgd.

Opening crematorium voorjaar 2015
Zodra de bouwvergunning is verleend, kan gestart worden met de bouw van het crematorium. Naar verwachting is de opening in het voorjaar van 2015. De initiatiefnemers starten nu al met de aanleg van de tuin en groenvoorzieningen die er straks voor moeten zorgen dat het crematorium in zijn omgeving goed tot haar recht komt. De bestaande bomenrij wordt behouden.

Foto: Metz architecten

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie